«Ανέχτηκε το σκληρό ματς ο Κριστόφερσεν, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ ΠΑΟΚ στην Τούμπα»

Print Friendly, PDF & Email

Κακή ήταν η 6η αγωνιστική της Super League για τη διαιτησία, με τους κριτές του Master REF, Κώστα Ακρίδα και Ηρακλή Τσίκινη, να παρατηρούν αρκετά λάθη.

Συγκεκριμένα, δεν δόθηκαν πέναλτι στους ΠΑΟΚ, Αρη, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία, ο Αστέρας Τρίπολης έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες από το 14’ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός ο Δανός Κριστόφερσεν άφησε το σκληρό παιχνίδι, ενώ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» στο 71’.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, Διαιτητής: Κριστόφερσεν, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Σε σύγκριση με τους ξένους διαιτητές που ορίστηκαν στα προηγούμενα ντέρμπι, ο Δανός έκανε τα περισσότερα λάθη.
Αφησε το σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, ενώ θα μπορούσε να δείξε κι άλλες κίτρινες κάρτες.

Στο 13’ ο βοηθός Ράσμουνσεν δεν είδε ότι ο Γκάλο ήταν εκτεθειμένος μετά το σουτ του Λιβάγια.

Στο 71’ φαίνεται να υπάρχει κράτημα του Μπακασέτα στον Χασάν, στο οποίο θα μπορούσε να σφυριχτεί πέναλτι. Υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας στη φάση, καθώς ο διαιτητής δεν είδε το κράτημα, καθώς είχε αρκετά σώματα μπροστά του. Αν εφαρμοζόταν στο VAR στην Ελλάδα ή υπήρχαν βοηθοί γραμμή στα ματς πρωταθλήματος ίσως τα πράγματα να ήταν πιο ξεκάθαρα για τον διαιτητή.

Γενικότερα, ο Κριστόφερσεν έκανε λάθη στο πειθαρχικό τομέα και στην εφαρμογή των κανονισμών, όμως δεν είχε συμμετοχή στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος».

Βαθμολογία: 8,10

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0, Διαιτητής: Τάσης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Εδειξε ότι είναι άπειρος σε ένα ματς χωρίς πολλές δυσκολίες. Εδωσε έμμεσο σε γύρισμα παίκτη του Απόλλωνα στον τερματοφύλακα με το γόνατο, απόφαση που ευτυχώς πήρε πίσω έπειτα από συνεννόηση με τους συνεργάτες του. Τέτοιο λάθος δεν γίνεται ούτε από παιδιά στις σχολές διαιτησίας. Φανταστείτε να γινόταν σε ένα κρισιμότερο ματς.

Στο 83’ δεν έδωσε πέναλτι στον ΠΑΟΚ, όταν ο Χουάντερσον έσπρωξε τον Καρέλη, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος.
Επιπλέον, είχε λάθος τοποθετήσεις στο γήπεδο. Ηταν… όπου φυσάει ο άνεμος.

Δύο βασικά λάθη είχε και ο βοηθός Κρετσίμος, καθώς έκοψε επιθέσεις του ΠΑΟΚ στο 51’ και στο 73’ με τους Βιεϊρίνια και Πρίγιοβιτς αντίστοιχα με ανύπαρκτα offside».

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1, Διαιτητής: Σκουλάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Πρώτα απ’ όλα, συγχαίρω τον Σκουλά για το γεγονός ότι έχει προταθεί για διεθνής, όμως έδειξε ότι δεν είναι 100% έτοιμος. Θέλει δουλειά ακόμα, καθώς άφησε το αντιαθλητικό παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε να δείξει κι άλλες κάρτες.

Στο 14’ θα μπορούσε να δείξει ακόμα και κόκκινη κάρτα στον Κυριακόπουλο για επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Πάντως, στο 90’ πήρε την σωστή απόφαση κι υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για κράτημα του Κυριακόπουλου στον Χατζηγιοβάνη, το οποίο έφερε την αποβολή του παίκτη του Αστέρα».

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, Διαιτητής: Κοτσάνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Κοτσάνη ήταν καλή, με εξαίρεση τη φάση του 11ου λεπτού, όταν και δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ για ανατροπή του Ξυδά από τον Μπρούνο.

Στο 78’, δεν υπάρχει κάτι στη διεκδίκηση της μπάλας από τους Σκόνδρα και Κουλούρη στην περιοχή του ΠΑΣ. Σωστά συνέχισε το ματς ο διαιτητής».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: Πανιώνιος-Αρης 1-0, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Σε γενικές γραμμές ο Κομίνης ήταν καλός στη Νέα Σμύρνη, όμως στο 47’ πήρε λάθος απόφαση και δεν έδωσε πέναλτι στον Αρη για την ανατροπή του Ματέο Γκαρσία από τον Μπανανά.

Οι βοηθοί έκαναν λαθάκια, τα οποία όμως δεν ήταν σημαντικά».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-1, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 7’ και το 18’ ο βοηθός Δημητριάδης έκοψε λανθασμένα επιθέσεις του Λεβαδειακού, ενώ το ίδιο έκανε στο 33’ ο βοηθός Παπαδάκης με επίθεση του Παναιτωλικού.

Στο 60’ ορθώς δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού, καθώς ο Καραχάλιος κράτησε τον Μάζουρεκ, με αποτέλεσμα να μην τον αφήσει να διεκδικήσει τη μπάλα.

Στο 64’, δεν κατάλαβε κανείς για ποιο λόγο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νανγκίς. Πάντως, δεν υπάρχει κάποια παράβαση στο μαρκάρισμα του παίκτη του Λεβαδειακού στον αντίπαλό του.

Γενικότερα, ο Ζαχαριάδης ήταν καλός, με τους δύο βοηθούς του να κάνουν ορισμένα λάθη».

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: Λαμία-ΟΦΗ 1-1, Διαιτητής: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 40’ υπάρχει κράτημα του Μιχόγιεβιτς στον Μπαράλες. Κακώς ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στη Λαμία.
Αντίθετα, στο 77’ πήρε τη σωστή απόφαση και έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους.

Με εξαίρεση τη φάση του 40’ η διαιτησία του Ευαγγέλου ήταν καλή».

Βαθμολογία: 8,00

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή