Επιστολή έξι ΠΑΕ στη Nova με "απειλή" περί μη έναρξης του πρωταθλήματος!

Print Friendly, PDF & Email

Με επιστολή τους προς της Nova, έξι ΠΑΕ που έχουν μείνει άστεγες τηλεοπτικά την κατηγορούν για δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού και προειδοποιούν πως θα μπλοκάρουν την έναρξη της σεζόν 2018/19 επιλέγοντας να μην υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος!

Σημειώνεται ότι η Nova έχει υπογράψει μεμονωμένα συμβόλαια με τους τρεις μεγάλους, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ εξαιρουμένου του Παναθηναϊκού και έχει επίσης έρθει σε συμφωνία με άλλες έξι ΠΑΕ (ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, ΟΦΗ).

Και όλα αυτά τη στιγμή που με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, υπάρχει στο τραπέζι πρόταση σύμπραξης ΕΡΤ και Nova για να πάρουν από κοινού τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των αγώνων του πρωταθλήματος, με αντάλλαγμα οι ΠΑΕ να συναινέσουν στη δραματική μείωση του αριθμού των ομάδων που θα μετέχουν στη Super League, από 16 σε 12.

Την επιστολή που έλαβε η Nova, υπογράφουν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία. Η Ξάνθη προς το παρόν κρατάει ουδέτερη στάση παρότι δεν έχει έρθει σε συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι.

Αναλυτικά:
«Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίσατε στη δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την κίνηση σας να κλείσετε συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τις μισές ομάδες της Sυρer League.

Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που μας έχετε δημιουργήσει καθυστερώντας τις πληρωμές των υφιστάμενων τηλεοπτικών δικαιωμάτων (καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 50% του αρχικά οφειλόμενου ποσού) με αποτέλεσμα οι περισσότερες ομάδες να παρουσιάζουν προβλήματα ταμειακής ρευστότητας.

Έχετε φυσικά απόλυτη γνώση του γεγονότος ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν για τις ΠΑΕ πολύ περισσότερο από το 50% των ετήσιων εσόδων τους και η αψυχολόγητη ενέργειά για την κάλυψη των μισών ομάδων καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.

Να γνωρίζεται πως η πλειονότης των ομάδων που με δική σας ευθύνη μένουν εκτός, θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες δυνατότητες οι οποίες θα θέσουν εν κινδύνω την τέλεση αυτού του ιδίου του πρωταθλήματος.

Αναμένουμε απάντηση σας

Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ
Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ».