Η σκευωρία του τσάμπα μάγκα δημοσιογράφου του “Φωτός”, Αντώνη Φουντή

Print Friendly, PDF & Email

«Η παραίτηση από μέρος των ενορμητικών τάσεων και απαιτήσεων (προσωπικών παθών και φαντασιώσεων) είναι το αναπόφευκτο τίμημα που καταβάλλει κάθε άτομο για την ένταξή του στο πολιτισμικό περιβάλλον και εν γένει στη συλλογική ζωή της κοινότητας όπου ανήκει», υποστήριζε ο Φρόυντ, περιγράφοντας τη σχέση ατόμου και πολιτισμού.

Στις οργανωμένες κοινωνίες τα άτομα που παρουσιάζουν αποκλίνουσα συμπεριφορά, μη μπορώντας να ελέγξουν τα πάθη και τις φαντασιώσεις τους σε βαθμό επικινδυνότητας, χρίζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Στην παραπάνω κατηγορία, αυτών δηλαδή που δείχνουν να μην έχουν παραιτηθεί από τις ενορμητικές τάσεις τους, τα προσωπικά πάθη και τις φαντασιώσεις, φαίνεται ότι ανήκει, με βάση τμήμα της στήλης “Media Dark”, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» στις 24/6/2018, ο Αντώνης Φουντής, με ότι αυτό σημαίνει για τη δυσκολία προσαρμογής στον δημοσιογραφικό πολιτισμό και εν προκειμένω στην δεοντολογία, στην αξιοπιστία και στην διασταύρωση της πληροφορίας.

Ο Φουντής, λοιπόν, από τα χρόνια της «Ελευθεροτυπίας», θαύμαζε τους σερίφηδες που κυνηγούσαν τους «κακούς» στις τηλεοπτικές σειρές, στις ταινίες και στα κόμικς.

Ένας από τους αγαπημένους ήταν ο σερίφης Ρόσκο που ήθελε να πιάσει αυτά τα παλιόπαιδα τους «Ντιουκς». Ο Φουντής ήθελε να παριστάνει τον σερίφη των δημοσιογράφων. Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι από τα χρόνια της «Ε» όταν διατηρούσε «στήλη εκτόνωσης» την ώρα που την έγραφε φορούσε καουμπόικο καπέλο και αστέρι στο πέτο του πουκαμίσου.

Όταν, λοιπόν, μάθαινε κάτι που τον ενοχλούσε γιατί ερχόταν κόντρα στο σύστημα αξιών του, ή όταν φαντασιωνόταν κάτι που τον ερέθιζε, ο Φούντης… φούντωνε. Κι όταν ο Φουντής… φουντώνει, βλέπει τα media… dark και κάνει δημοσιογραφία τύπου fast – foodis.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγραψε ο Φουντής στο «ΦΩΣ» και ποια είναι η πραγματικότητα σ’ ένα μοναδικό «δημοσιογραφικό στριπτίζ»:

Γράφει ο Φουντής στο «ΦΩΣ»: «Συζητούσαν την Παρασκευή που μας πέρασε στο συμβούλιο της ΕΠΟ για το νέο μέλος της ΚΕΔ, τον Σουηδό Λιφ Λίντμπεργκ. Κι εκεί που τα έλεγαν ωραία και καλά για το ποιος είναι ο Σουηδός και τι θα κάνει, και πριν ακόμα ανακοινωθεί το παραμικρό, τι λέτε να συνέβη; Την είδηση της πρόσληψης του Σουηδού τη δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Soccer plus»! Όπως σας το λέω! Πριν ακόμη τελειώσει το συμβούλιο, η ιστοσελίδα το είχε αποκλειστικό. Πώς; Ρωτήστε τον σύμβουλο του Β. Γραμμένου, θάνο Μπλούνα…».

Δυστυχώς καϋμένε Φουντή, τόσα χρόνια δημοσιογράφος κι ούτε τα αποκλειστικά θέματα δεν έχεις μάθει να ξεχωρίζεις. Σε πληροφορούμε, λοιπόν, ότι ο ιστότοπος που είχε πρώτος «την είδηση της πρόσληψης του Σουηδού» ήταν το diki.blogspot.com όπως μπορείς να δεις εδώ (τελευταία επίσκεψη 1/7/2018), αφού υπάρχει η ώρα της δημοσίευσης (11.55).

Μάλιστα, το συγκεκριμένο blog είχε σε real-time κάθε τι που αφορούσε την ανακοίνωση των πινάκων διαιτητών Super League.

Στη συνέχεια η είδηση αναδημοσιεύθηκε και σε άλλες ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και το SoccerPlus. Όπως μπορείς να δεις εδώ, Φουντή, η είδηση σε μας δημοσιεύτηκε στις 12.16.

Επομένως δεν μπορεί να είναι αποκλειστική, όπως την βάπτισες για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και πάνω σε αυτές να στηρίξεις το υπόλοιπο ψευδές αφήγημά σου.

Αλλά εσύ, Φουντή, κινούμενος, από ταπεινά ένστικτα, και παρότι γνώριζες την πραγματικότητα, επειδή ήθελες να ενοχοποιήσεις «τον σύμβουλο του Β. Γραμμένου, Θάνο Μπλούνα», δημοσίευσες ένας ψευδές γεγονός.

Στην περίπτωσή σου, ισχύει το «αφού δε συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μου, τόσο το χειρότερο για την ίδια την πραγματικότητα».

Συνεχίζει, απτόητος και πάντα φουντωμένος ο «σερίφης Φουντής» στο “ΦΩΣ”: «Τρελάθηκαν οι ξένοι! Το συμβάν πήρε είδηση ο αξιωματούχος της ΦΙΦΑ, Άντζελο Ρηγόπουλος, και το μετέφερε στον επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, τον Αυστριακό Χέρμπερτ Χούμπερτ…
Ο Αυστριακός την «άκουσε» και λίγο πριν λήξει το συμβούλιο είπε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας: «Καλά, τι γίνεται εδώ μέσα; Πριν ακόμη πούμε για το νέο μέλος έχει δημοσιευθεί στα ΜΜΕ;».

Φευ! Δυστυχώς, για σένα, καϋμένε, Φουντή, ο Άντζελο Ρηγόπουλος, δεν ήταν παρών στο συγκεκριμένο συμβούλιο της ΕΠΟ!

Άλλο ένα ψέμα – αποκύημα της φαντασίας σου, για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Ούτε ο Ρηγόπουλος ήταν παρών στο συμβούλιο της ΕΠΟ, ούτε, επομένως, μετέφερε το δήθεν συμβάν στον Χούμπελ, ούτε ο Χούμπελ την «άκουσε» και πήγε στον Γραμμένο.

Αν την έχει «ακούσει» κάποιος, αυτός μάλλον είσαι εσύ και το «θολωμένο σου μυαλό».

Kαι ολοκληρώνει στα μούτρα των αναγνωστών του Φωτός, ο «σερίφης Φουντής»: «Ο Γραμμένος αιφνιδιάστηκε, αλλά τι να πει; Να δώσει τον κολλητό του, τον Μπλούνα, που ο ίδιος προσέλαβε στην Ομοσπονδία; «Είμαστε 20 άτομα εδώ μέσα, πώς να μείνει κρυφό;» ψέλλισε…
Και τότε πετάχτηκε ο Κύπριος αξιωματούχος της ΦΙΦΑ, ο Μ. Γεωργίου, και… κάρφωσε με δύναμη: «Αφού έχω πίσω μου τον Μπλούνα»!», Για όλα ενήμεροι οι ξένοι αξιωματούχοι…».

Δυστυχώς για σένα, καϋμένε Φουντή και ο Γραμμένος και ο Γεωργίου, που είναι ενήμεροι για το ανυπόστατο δημοσίευμα σου, διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι τους αποδίδεις ότι είπαν βάζοντάς τα μάλιστα εντός εισαγωγικών. Τι θράσος!

Άνθρακες ο θησαυρός, Φούντη… Ούτε αποκλειστικό είχε το SoccerPlus, όπως επιχείρησες να μας “χρεώσεις”, ούτε ο Ρηγόπουλος ήταν παρών στο συμβούλιο όπως αναφέρεις για να δέσεις την “ψευτοιστορία” σου, ούτε ο Γραμμένος με τον Γεωργίου έπιασαν στο στόμα τους τον Μπλούνα, όπως ξεδιάντροπα τους εμφανίζεις να έχουν κάνει.

Το παραπάνω κείμενο σου, Φουντή, είναι μια συρραφή «ψευδογεγονότων» που παρουσιάζεται από σένα με άμεσο δόλο ως πραγματικότητα προκειμένου να πληγούν το SoccerPlus, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, και ο δημοσιογράφος Θάνος Μπλούνας.

Θα κληθείς, λοιπόν, Φουντή, να αποδείξεις την αλήθεια όσων αναφέρεις ενώπιον των φυσικών σου δικαστών.

Όσον αφορά στη διεύθυνση και την ιδιοκτησία της ιστορικής και κατά τα λοιπά  καθόλα σεβαστής εφημερίδας “ΦΩΣ”, καλό θα είναι, στο πέρασμα στη νέα εποχή, να είναι πιο προσεκτική στις συνεργασίες της και να μην επιτρέπει την κυριακάτικη εκτόξευση fake news στα μούτρα των αναγνωστών της οι οποίοι σκοπίμως παραπληροφορούνται και εξαπατώνται δια χειρός του τσάμπα μάγκα Αντώνη Φουντή.

ΥΓ.1 Ασφαλώς γνωρίζουμε τον ιθύνοντα νου της σκευωρίας. Είναι το διοπτροφόρο ροζ φλαμίνγκο, που έχει χάσει την ψυχραιμία του και εκτέθηκε για μια ακόμη φορά.
Ότι σκευωρία και να στήσει, ακόμα και στον… ΟΗΕ να απευθυνθεί ζητώντας… «προστασία», έχουν γνώσιν οι φύλακες. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει.

ΥΓ.2 Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε.

«SP»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή