“Θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες από τη Super League, στο ΟΑΚΑ ο τελικός κυπέλλου”

Print Friendly, PDF & Email

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένος, είπε ότι η εισήγηση στο αυριανό ΔΣ της ΕΠΟ θα είναι πρωτάθλημα στη Super League με 14 ομάδες και ότι δεν θα αλλάξει η απόφαση για τον αριθμό και το τρόπο υποβιβασμού των ομάδων στη Super League 2.

Επίσης ανέφερε ότι ο τελικός κυπέλλου θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Aναλυτικότερα ο πρέοδρος της ΕΠΟ, είπε:

«Στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας η Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Τρίτης ένα συγκεκριμένο ζήτημα, ποιο, ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει υπό την μικρή τροποποίηση ότι κατ’ απαίτηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, της Super League δηλαδή, να ζητηθεί από τον υφυπουργό 16 ομάδες τη νέα χρονιά στη Super League, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των 7 ΠΑΕ με την ΕΡΤ. Αυτή η πρόταση μεταφέρθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού που μας είπε ότι μπορεί να λειτουργήσει όποια αναδιάρθρωση επιθυμεί το ποδόσφαιρο, πλην όμως, αν υπαναχωρήσει από τις 14 ομάδες όπως εξ’ αρχής ήταν η απόφαση της ΕΠΟ τον Αύγουστο, τότε δεν εγγυάται το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η εισήγηση αύριο στο ΔΣ της ΕΠΟ θα είναι 14 ομάδες στη Super League από την επόμενη χρονιά με το συμβόλαιο της ΕΡΤ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ήταν μάλιστα, κατηγορηματικός ότι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου (2018-19) θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες από τη Super League ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League. «Είναι μια απόφαση της ΕΠΟ που δεν μπορεί να αλλάξει σε καμία περίπτωση, το λέω για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο ποιος υποβιβάζεται και ποιος ανεβαίνει».

Ο Βαγγέλης Γραμμένος υποστήριξε ότι υπάρχει απόφαση για να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ «και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει» όπως είπε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας τις φήμες για σκέψεις διεξαγωγής του τελικού στην Ευρώπη.

«Δεν υπήρχε στην ατζέντα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακόμη δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα ήταν παρακινδυνευμένο να σας πω εγώ κάτι και με δεδομένο ότι δεν έχει βγει ακόμη το ζευγάρι. Υπάρχει απόφαση από την αρχή της σεζόν για το Ολυμπιακό Στάδιο αλλά είναι λίγο αδόκιμο να συζητάμε ενώ εκκρεμεί το ζευγάρι…. Όλοι έχετε στο μυαλό σας ότι θα προκριθούν δύο μεγάλες ΠΑΕ. Αυτή η απόφαση υφίσταται για το Ολυμπιακό Στάδιο και μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει. Σας είπα ότι δεν έχουμε συζητήσει τίποτα και δεν υπάρχει και λόγος να αλλάξει…» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή