ΕΜΥ: Έρχεται ο «Ορέστης» – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Print Friendly, PDF & Email

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποιώντας τους πολίτες για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Ο «Ορέστης», όπως ονομάστηκε το νέο αυτό φαινόμενο αναμένεται να φέρει ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις, ενώ τον μεγαλύτερο όγκο βροχής αναμένεται να δεχτεί κατά κύριο λόγο το Ιόνιο και η δυτική Ελλάδα.
Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (22-10-2018) οι τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς βροχές, που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.Από πλευράς ανέμων προβλέπεται επικράτηση ενισχυμένων νοτιάδων στα δυτικά που τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μπoφόρ στο Ιόνιο.
Την Τρίτη το χαμηλό θα ξεκινήσει να κινείται αργά ανατολικά νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από το μεσημέρι το κέντρο του χαμηλού κινείται ανατολικότερα και περνά νότια της Πελοποννήσου και Κρήτης και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά βαθμιαία θα αρχίσουν να περιορίζονται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, προειδοποίηση για τους κατοίκους των περιοχών που αναμένεται να επηρεαστούν από το νέο καιρικό φαινόμενο, εξέδωσε και η Πολιτική Προστασία.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή