Επιπρόσθετους βοηθούς διαιτητή σε όλους τους αγώνες ζητεί η Super League

Print Friendly, PDF & Email

Την απόφασή της να υποβάλει επίσημο αίτημα στην ΚΕΔ για την παρουσία δύο επιπρόσθετων βοηθών διαιτητή σε όλες τις αναμέτρησης του πρωταθλήματος γνωστοποίησε η Super League.

Το μέτρο αυτό είχε προταθεί πριν από λίγες ημέρες από τον Βίτορ Περέιρα σε συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους του συνεταιρισμού, κάτι που (ο Περέιρα) ήθελε να εφαρμοστεί ακόμα και στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, εντοπίζεται ένα πρόβλημα οικονομικής φύσεως, καθώς με ευθύνη της Super League οι διαιτητές παραμένουν απλήρωτοι για τους αγώνες της περσινής αγωνιστικής περιόδου και με το μέτρο των πρόσθετων βοηθών που ακολουθείται εδώ και χρόνια από την UEFA, το κόστος της διαιτησίας ανά αγώνα θα αυξηθεί.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμή το μέτρο εφαρμόζεται στους ημιτελικούς και τον τελικό κυπέλλου.

Η σχετική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ της Super League:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή (18,19,20 Νοεμβρίου 2017) θα αφιερωθεί στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθούν συμπράξεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

2/ Το προεδρείο της Super League και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. Γ. Σπανός θα εκπροσωπήσουν τη διοργανώτρια σε συνάντηση με τη Forthnet/Nova.

3/ Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα παρουσιάσει στην ΕΠΟ τις εισηγήσεις της, με γνώμονα τη θεσμοθέτηση διαρκούς διαλόγου και την επίλυση διαχρονικών ζητημάτων που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

4/ Η Super League θα υποβάλλει αίτημα προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ για την παρουσία 2 επιπρόσθετων διαιτητών σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

5/ Οι εισηγήσεις της επιτροπής υπευθύνων Ασφάλειας της Super League έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το Δ.Σ. και θα προωθηθούν άμεσα στους αρμόδιους φορείς (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ΕΛ.ΑΣ)».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή