Μπρος…πίσω από την UEFA για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων

Print Friendly, PDF & Email

Μπρος…πίσω από την UEFA για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων παικτών στη νίκη τους (1-0) επί της Αλβανίας στα προκριματικά του Euro 2020.

Αρχικά ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της UEFA Φιλίπ Τάουνσσεντ, έκανε παρέμβαση σημειώνοντας: «Ο κανονισμός απαγορεύει τις πολιτικές και θρησκευτικές αναφορές, θα εξετάσουμε την κατάσταση», είπε το χθες πρωί, όμως το βράδι…διόρθωσε: «Για τώρα δεν υπάρχει τίποτα, υπήρξε απλά μια παρανόηση».

Οι Τούρκοι προέβησαν σε μία χειρονομία στρατιωτικού χαιρετισμού, υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξήγαγαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Βόρεια Συρία, ενέργεια που υποστηρίχθηκε άλλωστε και από τα social media των παικτών της.

«Προσωπικά δεν έχω δει αυτή τη χειρονομία, η οποία σε κάθε περίπτωση μπορεί να φανεί ως πρόκληση. Μήπως ο κανονισμός απαγορεύει πολιτικές και μάλιστα θρησκευτικές αναφορές; Ναι, και μπορώ να εγγυηθώ ότι θα εξετάσουμε αυτή την κατάσταση», είπε το πρωί ο εκπρόσωπος της UEFA.

«Η UEFA δεν έχει λάβει θέση όσον αφορά την περίπτωση της Τουρκίας», διευκρίνισε το βράδι. «Σήμερα (σ.σ:χθες) υπήρξε μια παρανόηση και απλά ήθελα να πω ότι για να κρίνουμε τη χειρονομία των παικτών, πρέπει πρώτα να δούμε τους κανονισμούς. Και ποτέ δεν έκανα καμία πολιτική ή θρησκευτική αναφορά. Στην πραγματικότητα, δεν χρησιμοποίησα πραγματικά αυτούς τους όρους. Σε μια ερώτηση απάντησα ότι θα τα ξαναδιαβάσω πριν μπορέσω να εκφράσω γνώμη, επίσης επειδή δεν έχω πάντα με το φυλλάδιο με τους κανόνες στην τσέπη μου και έπειτα δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα».

Πάντως ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάλογο προβληματισμό έχει προκαλέσει και ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Ιμπραχίμ Τσολάκ , κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου της χώρας του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους,σ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής.

Πηγή amna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή