Τσινιάρης: “Αρκετοί διαιτητές δυστυχώς ήταν προσκυνημένοι στο σύστημα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην διαιτητής Super League, Μιχάλης Τσινιάρης, που βγήκε από τους πίνακες το 2011, παράχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην SportDay και τον Αντώνη Αντωνόπουλο.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε τα εξής:

-“Αρκετοί διαιτητές δυστυχώς ήταν προσκυνημένοι στο σύστημα. Ασκούνται πιέσεις. Οταν βλέπει το όνομά του ο διαιτητής και τη φωτογραφία του πρωτοσέλιδο τι είναι; Δεν είναι πίεση; Οταν διαμορφώνουν κλίμα στον διαιτητή ότι αν κάνει λάθος εναντίον μιας ομάδας μπορεί να μην ξανασφυρίξει…”

-“Πιστεύω πως ναι. Διακινούνται χρήματα για να σφυρίξει ένας διαιτητής υπέρ ή κατά. Δεν υπάρχει εξήγηση συνεχόμενων λαθών υπέρ κάποιων ομάδων και οι διαιτητές που τα κάνουν να είναι στο απυρόβλητο και να συνεχίζουν. Μεταξύ παραγόντων διακινείται το χρήμα. Και στις ενώσεις, στις οποίες κάποιοι πρόεδροι δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια να κάνουν τη ζωή που κάνουν. Παρά την αποστασιοποίησή μου τα τελευταία χρόνια εκτιμώ ότι συνεχίζεται μέχρι σήμερα αυτή η κατάσταση.”

-“Δεν έχω καταλάβει οι ξένοι για ποιον λόγο βρίσκονται στην Ελλάδα και τι ρόλο έχουν. Αν αυτοί κάνουν κουμάντο ή το σύστημα. Αν τους έχει πάρει μπάλα το σύστημα, διότι τα λεφτά που παίρνουν είναι καλά. Μπορεί κι οι ξένοι να έγιναν μέρος του συστήματος; Τίποτα δεν αποκλείεται.”

-“Πρέπει να απαντήσει η ΕΠΟ. Γιατί πήραν το VAR πανάκριβα και ελλιπές. Θεωρώ αδιανόητο να το αγόρασαν χωρίς το σύστημα για τη γραμμή του οφσάιντ. Ακούγεται μόνο ως ανέκδοτο.”

“Στην περίπτωση Τζήλου ήξερε η αστυνομία. Γράφτηκαν τα αρχικά των δραστών. Τι περίμεναν για να τους συλλάβουν; Ποιοι δεν ήθελαν να συλληφθούν; Ποιον κάλυπταν και ποιους καλύπτουν ακόμη; Μιλάμε δυστυχώς για ένα βρόμικο σύστημα που μπορεί να είναι ακόμη και πολιτικοί μέσα. Δεν είναι θέμα μόνο της ΕΠΟ της Σούπερ Λίγκας ή του εισαγγελέα.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή