Τσίκινης: “Ο Σκουλάς ήταν υποχρεωμένος να στείλει τον Κομίνη στο VAR”

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη εφ όλης της υήλς στην SportDay και τον Αντώνη Αντωνόπουλο παραχώρησε ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης.

Μεταξύ άλλων είπε:

-“Το VAR στήθηκε με προχειρότητα γι’ αυτό κι έχει τεχνικές ατέλειες. Είχαν εξαγγείλει ότι θα έμπαινε την τρίτη αγωνιστική και το είδαμε ξαφνικά την πρώτη με τα μετακινούμενα βαν, τα σουβλάκια κι όλα τα ευτράπελα. Η σημαντικότερη τεχνική ατέλεια του συστήματος είναι η απουσία της γραμμής του οφσάιντ. Οσον αφορά τους διαιτητές πήραν πιστοποίηση από τη ΦΙΦΑ, αλλά χρειάζεται χρόνος εξοικείωσης και προσαρμογής.”

-“Τεχνολογικά το σύστημα της γραμμής θα έπρεπε να είναι ενσωματωμένο εξαρχής στο VAR. Στην Ελλάδα δεν το έβαλαν όταν αγοράστηκε το σύστημα. Είτε επειδή κόστιζε κάποια εκατομμύρια επιπλέον, είτε διότι απαιτεί κάποιες τεχνικές τροποποιήσεις. Οπως να τετραγωνιστεί το γήπεδο, να περάσουν ειδικές γραμμές GPS μέσα σε ένα γήπεδο, ξεχωριστές ίνες. Επιπλέον πρέπει να γίνει εκ νέου εκπαίδευση των διαιτητών για τη χρήση της γραμμής. Οι διαιτητές του VAR δεν βλέπουν (απαγορεύεται) τη γραμμή του οφσάιντ που δίνει το κανάλι.”

-“Ο,τι χειρότερο η παρουσία ξένων διαιτητών. Ακόμη κι η ΚΕΔ είναι ξένη. Είναι καπέλωμα και ντροπή της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου. Πρέπει να σταματήσει αυτή η αθλιότητα. Οι ξένοι διαιτητές που έρχονται πληρώνονται και οι Ελληνες αν και φτάσαμε στην 6η αγωνιστική είναι απλήρωτοι! Ντροπή, διότι ο Περέιρα κι οι υπόλοιποι πληρώνονται κανονικά.”

-“Το πρωτόκολλο σαφέστατα κάνει λόγο για τη mega απόφαση, για μια φάση που διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Ο Σκουλάς ήταν υποχρεωμένος να στείλει τον Κομίνη στο VAR να δει την επίμαχη φάση. Πόσω μάλλον όταν δεν έχει το σύστημα της γραμμής οφσάιντ. Εγινε αλλοίωση αποτελέσματος με χρήση του VAR.”

-“Ναι, μου ασκήθηκαν πιέσεις. Από τις εφημερίδες, από αυλικούς των παραγόντων. Δεν ήρθε ποτέ παράγοντας να με απειλήσει. Εστελνε άλλους. Οπως ξέρετε κάποιες εφημερίδες είναι οπαδικές κι έφτιαχναν κλίμα πριν από τα ματς. Δέχτηκα μπούλινγκ ως διαιτητής, αλλά σήμερα δεν έχει σταματήσει αυτό.”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή