Ο Μαουρίτσιο σε τρία λεπτά καθάρισε για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Αστ. Τρίπολης

Print Friendly, PDF & Email

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη επέστρεψε άμεσα στα θετικά αποτελέσματα κερδίζοντας 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Τούμπα με γκολ του Μαουρίτσιο.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο πρώτο δεκάλεπτο έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Ελ Καντουρί για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Κώτσιρας αρχικά αποσόβησε το 1-0 απάνω στη γραμμή και εν συνεχεία ο Αθανασιάδης απέκρουσε σωτήρια τετ α τετ.

Για ένα 20λεπτο ο Αστέρας απορρόφησε την πίεση του ΠΑΟΚ, όμως μετά το 30′ ο Δικέφαλος ανέβασε πάλι στροφές. Στο 32′ ο Σελίν έκοψε με αυτοθυσία σουτ του Πέλκα από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο στο 34′ ο Μαουρίτσιο με βολέ στην κίνηση έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αθανασιάδη.

Ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν σε μεγάλα κέφια και τρία λεπτά αργότερα ξανά με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 2-0. Αυτή τη φορά ωστόσο η μπάλα έφυγε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και το γκολ ήταν σαφώς πιο εντυπωσιακό, δεδομένου μάλιστα ότι προήλθε από οργανωμένη επιθετική ενέργεια των παικτών του ΠΑΟΚ, με την μπάλα κάτω, η οποία ξεκίνησε από τα πόδια του Ρέι!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός και στο 56′ άγγιξε το 2-1 όταν το φάουλ του Κυριακόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρέι. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 58′ με σουτ του Πέλκα, που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Αθανασιάδης.

Στη συνέχεια το ματς κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό και να μην απειλείται με εξαίρεση μόνο ένα σουτ του Καλτσά από πλάγια το οποίο εξουδετέρωσε ο Ρέι στο 86′.

Ο ΠΑΟΚ με αυτό το τρίποντο έκανε το 5×5 στην Τούμπα, έφτασε τους 18 βαθμούς και προσπέρασε την ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης, που το επόμενο Σάββατο φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, συμπλήρωσε τρεις σερί ήττες, έμεινε στους 6 βαθμούς και μαζί με τον Πλατανιά στην τελευταία θέση.

Βαθμολογία 9η αγωνιστική
Ατρόμητος 19
ΠΑΟΚ 18
ΑΕΚ 17
Ολυμπιακός 14
Λεβαδειακός 14
Πανιώνιος 14
Παναθηναϊκός 13
ΠΑΣ Γιάννινα 13
Λαμία 11
Ξάνθη 10
Κασσιόπη 9
ΑΕΛ 9
Παναιτωλικός 9
Απόλλων 7
Αστέρας Τρίπολης 6
Πλατανιάς 6

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή