Συγκλονιστική μαρτυρία στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Print Friendly, PDF & Email

Συγκλονιστική μαρτυρία στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, υποστήριξε ότι το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα!

«Βγήκα έξω γιατί υπήρχε μια φασαρία, σαν κάποιοι να τσακώνονται. Στη γωνία του πεζοδρομίου ήταν μαζεμένα 20-30 άτομα και λίγα μέτρα μακρύτερα ίδα τρία άτομα να μαλώνουν με έναν ψηλό», είπε χαρακτηριστικά καταθέτοντας ο μάρτυρας που είδε τη δολοφονία από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

«Έβλεπα τις πλάτες τους. Τσακωνόντουσαν, προσπαθούσαν να τον χτυπήσουν, φαινόταν. Οι υπόλοιποι κοίταζαν προς το μέρος του καβγά, έβριζαν, κινούνταν. Έβριζαν αυτόν που προσπαθούσαν να χτυπήσουν οι άλλοι τρεις, όχι τους τρεις. Του έλεγαν ‘μαλάκα’ θα σου δείξουμε, τη μάνα σου, τον πατέρα σου’».

«Ένας αστυνομικός πλησίαζε αργά, επιφυλακτικά»

Τότε, ο μάρτυρας αντιλήφθηκε ότι πλησίασε ένας αστυνομικός: «Πλησιάζε αργά, επιφυλακτικά, κάπως πλάγια. Μόνος. Ενώ απείχε τριάντα μέτρα, λέει ‘εσείς θα το διαλύσετε ή να ξεκινήσω τις προσαγωγές;’ Συνέχισαν οι τρεις παρουσία του αστυνομικού να χτυπούν τον ένα. Οι υπόλοιποι υποστήριζαν τους τρεις. Δεν τους είπαν ‘σταματήστε’, αλλά έβριζαν, όπως αποδείχτηκε μετά, τον Φύσσα».

«Το φάγανε το παλικάρι»

«Αυτός που κατέβηκε από το Almera», είπε στη συνέχεια ο μάρτυρας περιγράφοντας το σκηνικό της δολοφονίας από τον δράστη, Γ. Ρουπακιά, «πάρκαρε, κατέβηκε, δεν μίλησε με κάποιον από τους συγκεντρωμένους, αλλά με ήρεμο βηματισμό πλησίασε τους τρεις και τον ένα. Μάλιστα, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι συγγενής του Φύσσα, έτσι ήρεμα που πήγε με το αυτοκίνητο, ότι πήγε για να βοηθήσει».

«Κατεβαίνει λοιπόν ο επιβάτης του αυτοκινήτου, πλησιάζει και ακούω μια αντρική φωνή να φωνάζει ‘το φάγανε το παλικάρι’. Είδα που πήγε και που μετά επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, όλα αυτά σε δευτερόλεπτα. Επέστρεψε στο αμάξι με λίγο πιο γρήγορο βηματισμό από πριν. Έκανε μια κίνηση, σαν κάτι να πέταξε, σαν αποτσίγαρο». Ανεμπόδιστα πλησίασε και μετά από δευτερόλεπτα έφυγε», συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται…

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή