Ταλαιπωρίας συνέχεια για το μαγικό «e-χαρτάκι» στο Μετρό

Print Friendly, PDF & Email

Προ δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκαν και την Τρίτη όσοι πολίτες πίστευαν ότι θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία πηγαίνοντας από νωρίς το πρωί στα εκδοτήρια για να προμηθευτούν την ηλεκτρονική κάρτα απεριόριστων διαδρομών. Είναι ενδεικτικό ότι στα περισσότερα σημεία έκδοσης είχαν σχηματιστεί ουρές αρκετών μέτρων ήδη από τις 6 το πρωί, με την πολύωρη ταλαιπωρία να συνεχίζεται.

Μεταξύ των πολιτών που περίμεναν επικρατούσε έντονος εκνευρισμός, με τους λιγοστούς υπαλλήλους του Μετρό να προσπαθούν μάταια να βάλουν σε μια τάξη την κατάσταση. Στο Σύνταγμα, από την ορθοστασία και την πολύωρη αναμονή ηλικιωμένος αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Σημειώνεται ότι για τους περισσότερους πολίτες εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση για τον τρόπο χρήσης της μηνιαίας κάρτας, δηλαδή αν αρκεί ο πολίτης να την έχει πάνω του, ή θα πρέπει να την περνάει από το φωτοκύτταρο στις πύλες των σταθμών, όπως τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Σύγχυση επικρατεί επίσης για την ημερομηνία λήξης του χάρτινου εισιτηρίου, καθώς, επισήμως, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε από το υπουργείο Μεταφορών. Επίσης, οι επιβάτες δεν έχουν σαφή εικόνα το τι θα γίνει με τις ειδικές κατηγορίες επιβατών και τις εξαμηνιαίες η ετήσιες χάρτινες κάρτες.

«Στο μεταβατικό στάδιο θα υπάρχουν κάποια προβλήματα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, για τις ουρές που σχηματίζονται. Απέδωσε μάλιστα προβλήματα όπως αυτό στο «πώς έχει συνηθίσει να λειτουργεί η κρατική μηχανή», διαβεβαιώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες για αλλαγές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το Σάββατο, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται, αλλά εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη ταλαιπωρία, γιατί αυτές οι κάρτες εκδίδονται άπαξ και κάθε μήνα θα χρειάζεται μόνο η φόρτιση τους στα μηχανήματα.

Παράταση έως τις 5 Νοέμβριου στην έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών στα γκισέ είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, στον απόηχο των ουρών που σχηματίστηκαν σε όλους τους σταθμούς του Μετρό.

Eπεσε το σύστημα έκδοσης καρτών

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους πολίτες που θέλουν να βγάλουν κάρτα απεριόριστων διαδρομών. Περίπου στις 12.55 μετά το μεσημέρι “έπεσε” το σύστημα έκδοσης καρτών και εισιτηρίων, με αποτέλεσμα όλες οι διαδικασίες έκδοσης να παγώσουν, ιδιαίτερα προς απογοήτευση όσων ήταν κοντά στα εκδοτήρια!

Όπως έγινε εξάλλου γνωστό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι διαθέσιμα στους πολίτες ηλεκτρονικά εισιτήρια μιας διαδρομής, αξίας 1,40 ευρώ, ή τα μειωμένα αξίας 60 λεπτών.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι η κάρτα απεριορίστων διαδρομών που λήγει σήμερα Τρίτη, θα εξακολουθεί να ισχύει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Έκκληση τους πολίτες να την ταλαιπωρούνται στις ουρές έκανε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης. Κάλεσε τους πολίτες να πηγαίνουν, να αφήνουν το φάκελο με τα στοιχεία τους, και να περιμένουν την κάρτα να πάει στο σπίτι τους με κούριερ.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κάρτα απεριορίστων που λήγει σήμερα Τρίτη, θα εξακολουθεί να έχει ισχύ έως τις 5 Νοεμβρίου ή έως τις 15, αν ο κάτοχός της έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα φακέλου. Δεν απέκλεισε, επίσης, αν χρειαστεί να δοθεί και νέα παράταση.

Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες και ανανεώνονται περίπου 12.000 την ημέρα

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή