Υπόθεση Novartis: Ανακαλούνται οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Τελειωμό δεν έχουν τα …παρατράγουδα στην Δικαιοσύνη με αφορμή τα σημεία και τέρατα που έχει καταγγελθεί ότι σημειώθηκαν κατά την διερεύνηση από την εισαγγελία διαφθοράς της υπόθεσης της Νovartis.

Με νεότερη πολυσέλιδη αναφορά του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος έχει εγγράφως καταγγείλει, ως πρώην επόπτης της , την εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλκουπάκη, για αντιδικονομικές ενέργειες, έρχεται να ανακαλέσει μια δική του παλαιότερη ενέργεια.

Συγκεκριμένα ο κ.Αγγελής ζητά να ανασυρθούν από το αρχείο , στο οποίο ο ίδιος τις είχε θέσει, οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου .

Ο κ.Αγγελής υπέβαλλε την αναφορά του χθες , η οποία πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου .

Υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες μηνύσεις που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και σε βάρος του ίδιου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο με την αιτιολογία ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία, που επιβάλλουν την εκ νέου διερεύνηση των καταγγελομένων.

Ειδικότερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στο σχετικό έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί ( Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα είχαν καταγγείλει ενώ για άλλη μια φορά αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου “Ρασπούτιν” και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Αγγελής κατά τη διάρκεια της έρευνας του για τις μηνύσεις των τριών πολιτικών δεν είχε καλέσει προς εξέταση κανένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ τα νέα στοιχεία που τώρα επικαλείται για την ανάσυρση των μηνύσεων ήταν σε αυτόν γνωστά από μήνες, όπως προκύπτει και από τις δικές του αναφορές .

Πηγές βέβαια της Εισαγγελίας ΑΠ υποστηρίζουν ότι η επίμαχη αναφορά δεν υποβλήθηκε νομότυπα καθώς δεν προηγήθηκε σχετικό αίτημα προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία έχει την δικαιοδοσία να αποφασίζει για την τύχη αυτών των μηνύσεων .Υποστηρίζεται δηλαδή ότι ο κ.Αγγελής παραβίασε την εισαγγελική ιεραρχία προχωρώντας ο ίδιος στην ανάσυρση των αρχειοθετημένων δικογραφιών χωρίς να έχει απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μελετά το όλο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να εξεταστεί αύριο ως μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και για τις καταγγελίες σε βάρος του από την της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη .

Η έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες Αγγελή διενεργείται από τον Αντεισαγγελέα του Αρειου Πάγου, Δημήτριο Δασούλα , ενώ για τις καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη ( σσ τον κατηγορεί ότι δεν είχε παραλάβει στικάκι από τους αμερικανούς με λογαριασμούς πολτικού προσωπου) την έρευνα διενεργεί ο Βασίλειος Πλιώτας.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή