Όταν ο Γκιρτζίκης κυνηγούσε για δηλώσεις τον Μελισσανίδη, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ

Print Friendly, PDF & Email

Σηκώθηκε πολύς θόρυβος, είναι η αλήθεια, σχετικά με την πληροφορία παραπομπής από την ΚΕΔ στον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» της ΕΠΟ, του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Θ. Θεοδωρίδη λόγω του περιεχομένου της δήλωσής που έκανε κατά του διαιτητή Τ. Σιδηρόπουλου και όχι μόνο, με αφορμή τον ορισμό του στον προημιτελικό κυπέλλου, ΟΣΦΠ – ΑΕΚ.

Με τον ίδιο τρόπο είχε λειτουργήσει η ΚΕΔ και στην περίπτωση του Πλατανιά, ο οποίο μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισε «μισθοφόρους» πέντε διαιτητές της Super League.

Η καταγγελία προσώπων και ομάδων στον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα», σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών, από την ΕΠΟ και τα όργανά της αφενός μεν προβλέπεται από τον πειθαρχικό κώδικα, αφετέρου δε δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Ο Γ. Γκιρτζίκης, για παράδειγμα, κατά το σχετικά μικρό διάστημα παραμονής του στην προεδρία της ΕΠΟ είχε προβεί μόνος του σε τέσσερις καταγγελίες για φαινόμενα τύπου Σάββα Θεοδωρίδη.

Δηλαδή για, κατά τη γνώμη, δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και των διαιτητών.

Το SoccerPlus τις θυμίζει:

– Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης είχε με προσωπικές επώνυμες καταγγελίες, να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, που απήλλαξε την ΑΕΚ για την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 21.8.2015. και η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του».

– Εν συνεχεία ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ είχε ζητήσει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του Δ. Μελισσανίδη για μία αναφορά του κατά του διαιτητή Δελφάκη στην την ετήσια εκδήλωση της εταιρίας του, Aegean. Η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 4-1 τον Ηρακλή στο κύπελλο παίζοντας με δέκα παίκτες και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ αναφερόμενος στο Δελφάκη είχε πει: «Ένα μπράβο στην ΑΕΚ, που κέρδισε 4-1 με 10 παίκτες, με έναν διαιτητή… περίεργο. Απλώς να ξέρουν ότι σε λίγους μήνες αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν στα τρένα».

– Ο Γκιρτζίκης ζήτησε, όπως και έγινε, να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του Παναθηναϊκού, λόγω της από 29.1.2016 διαρροής των «πράσινων» που χαρακτήριζε «αετομάτη» τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Ο Παναθηναϊκός είχε σχολιάσει τότε με διαρροή και όχι με επίσημη ανακοίνωση τον ορισμό του Παπαδόπουλου στο ματς με τον Πλατανιά: «Είναι ο γνωστός… αετομάτης που μετέτρεψε το επιθετικό φάουλ παίκτη του Ολυμπιακού στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, σε φάουλ και αποβολή του Κυριακίδη, αλλάζοντας όλη τη ροή του αγώνα των δύο ομάδων στο Ν.Φάληρο. Είναι ένα από τα… πουλέν της ΚΕΔ που επέλεξε προσωπικά ο Κύρος Βασσάρας να διαιτητεύσει τον αγώνα στα Χανιά».

– Ο κύκλος των επώνυμων καταγγελιών από τον Γκιρτζίκη έκλεισε ξανά με τον Δ. Μελισσανίδη ο οποίος μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1 στις 9.1.2016 είχε δηλώσει: «Λίγα ψωμιά τους έμειναν. Οι πονηροί που τους ξέρει όλη η Ελλάδα. Δεν γίνεται να διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο νεκροκεφαλές και γκρανκάσες. Ηρθε η ώρα τους. Εχουν τελειώσει και το ξέρουν». Η καταγγελία του Γκιρτζίκη μπήκε από του “ποδοσφαιρκούς εισαγγελείς” στο αρχείο.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πώς θ’ αντιδρούσε ο Γκιρτζίκης εάν είχε να αντιμετωπίσει και τις κατά συρροή δηλώσεις του Σ. Θεοδωρίδη, οι οποίες δεν είναι γενικές, όπως της ΑΕΚ, αλλά εξατομικευμένες.

Διότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Γκιρτζίκη στην προεδρία της ΕΠΟ (αλλά και του Σαρρή, παλαιότερα), ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ αντί να κατηγορεί τους διαιτητές, την ΚΕΔ και την ΕΠΟ όπως κάνει μονότονα από τον περασμένο Αύγουστο, κατηγορούσε όσους διαμαρτύρονταν για τα «κακώς κείμενα» του ποδοσφαίρου και ζητούσε… «ν’ αφήσουν ήσυχους τους διαιτητάς»!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή