Αλλάζει το νόμο ο Αυγενάκης για να μη γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ στις 9 Οκτωβρίου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης
Print Friendly, PDF & Email

Με προσθήκη που έκανε στον υπό συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή αθλητικό νόμο, σε σχέση με το κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρεμβαίνει στο θέμα του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα στο εδάφιο που αφορά τη ΓΣ της ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής (με bold η προσθήκη):”Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος, πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ως προς τον οποίον ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης.».

Η διατύωση στη διάταξη που είχε τεθεί προς διαβούλευση ήταν: “Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος”.

Η ΕΠΟ έχει αποφασίσει οι εκλογές της να γίνουν στις 9 Οκτωβρίου 2020. Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Η διαφορά ως προς το χρόνο δεν είναι μεγάλη, ωστόσο η παρέμβαση του Αυγενάκη έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση των FIFA/UEFA που με επιστολή τους έχουν μιλήσει για “αθέμιτες παρεμβάσεις” στο θέμα των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της, δεν ακούμπησε το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 17/9.

Διαβάστε ακόμα:

Τίθεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το αθλητικό νομοσχέδιο του Αυγενάκη

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή