Αν δεν υπήρχε VAR ο Απόλλων θα κέρδιζε τον Ατρόμητο με 2-1, με VAR έχασε 2-0!

Print Friendly, PDF & Email

Η χρησιμότητα του VAR αποδείχθηκε περίτρανα στον αγώνα Απόλλων – Ατρόμητος, όπου τέσσερα γκολ των γηπεδούχων δεν μέτρησαν ως οφσάιντ. Τα δύο με υπόδειξη των βοηθών διαιτητή, τα άλλα δύο κατόπιν υπόδειξης από τους VAR.

O Aτρόμητος πέτυχε δύο γκολ, όμως στο δεύτερο ο σκόρερ υποδείχθηκε εσφαλμένα σε θέση οφσάιντ από το βοηθό. Οι VAR επανεξέτασαν τη φάση και διαπίστωσαν ότι ο σκόρερ ξεκίνησε από κανονική θέση και το γκολ μέτρησε.

Με άλλα λόγια, αν δεν υπήρχε VAR, το αποτέλεσμα θα ήταν 2-1 υπέρ του Απόλλωνα και όχι 0-2 υπέρ του Ατρόμητου!

Ακολουθεί η κριτική των αποφάσεων των διαιτητών στους δύο αγώνες της 25η ημέρας που έγιναν τη Δευτέρα 28/2: 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: 0-2, Διαιτητής: KABAKOV, VAR: STOYANOV, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 15′ μετά από σέντρα του Ντεντάκη, ο Τσιμπσάχ στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο β’ βοηθός σωστά τον υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ.

Στο 45′ ο Ντομίνγκες στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου. Αρχικά το γκολ μετράει. Στη συνέχεια ο διαιτητής ενημερώνεται από τους VAR ότι ο Παμλίδης, που συμμετείχε στη φάση σουτάροντας, ήταν στην αρχή της, σε θέση οφσάιντ. Σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

Στο 47′ ο Κουλούρης δέχεται πάσα στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Ντεντάκης έρχεται από πίσω, προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της μπάλα, αλλά αντί γι’ αυτήν βρίσκει τα πόδια του επιτιθέμενου και τον ρίχνει στο έδαφος. Ο διαιτητής σωστά καταλογίζει πέναλτι και σωστά δείχνει κίτρινη στον αμυνόμενο του Απόλλωνα, επειδή είχε πρόθεση να σταματήσει την μπάλα.

Στο 56′ ο Ντάουντα στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου. Ο α’ βοηθός υποδεικνύει σωστά το σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Η φάση ελέγχεται και από το VAR, που συμφωνεί με την υπόδειξη του βοηθού.

Στο 63′ ο Ντάουντα στέλνει ξανα την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου. Αρχικά το γκολ μετράει. Στη συνέχεια η φάση επανεξετάζεται από το VAR και διαπιστώνεται ότι όταν ο Βιτλής μεταβίβασε την μπάλα στο Γιαννιώτα που έκανε τη σέντρα, ο επιτιθέμενος του Απόλλωνα ήταν σε θέση οφσάιντ. Σωστά δε μέτρησε το γκολ.

Στο 90’+1′ ο Κουλούρης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα. Αρχικά ο β’ βοηθός υποδεικνύει ότι ο σκόρερ είναι σε θέση οφσάιντ. Στη συνέχεια η φάση επανεξετάζεται από το VAR και διαπιστώνεται ότι ο σκόρερ δέχθηκε την μπάλα ενώ καλυπτόταν. Σωστά μέτρησε το γκολ.

Στο 90′ +10′ ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Κάστρο. Σωστή απόφαση. Επεδίωξε τη δεύτερη κίτρινη ο παίκτης του Απόλλωνα, που εκτέλεσε φάουλ πριν σφυρίξει ο διαιτητής.

Βοήθησε το VAR για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, όμως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη συνεννόηση.

Βαθμολογία: 8,3

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ: 1-0 – Διαιτητής: ΜΑΝΟΥΧΟΣ, VAR: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Κριτής: Ακρίδας

Χωρίς δύσκολες φάσεις το παιχνίδι, καλή σε γενικές γραμμές η απόδοση του διαιτητή.

Βαθμολογία: 8,2

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή