Χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας – Ερχεται λευκό 48ωρο στην Αττική

Print Friendly, PDF & Email

Ηδη η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της στην Αττική κι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός. Η «Μήδεια» ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να «χτυπήσει» την Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Η κακοκαιρία περνάει στο δεύτερο κύμα της και τα φαινόμενα μετατοπίζονται πιο νότια, κάτι που σημαίνει ότι η Αττική και η Βοιωτία θα βρεθούν στο επίκεντρο με τα χιόνια να πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα επηρεαστούν οι περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Από το ύψος της Λάρισας και προς τα κάτω, δηλαδή Λαμία, Λειβαδιά, Εύβοια ενώ η Αττική και η Βοιωτία θα δεχθούν τη μήνη του χιονιά. Πυκνό θα είναι το χιόνι που θα πέσει στην Αττική και θα επικρατήσει ολικός παγετός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής (14/2).

Από τα μεσάνυχτα απόψε αναμένεται να έχουμε ακόμα πιο έντονη χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής και καθώς θα πηγαίνουμε προς τα ξημερώματα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και πιο κεντρικά. Από τις πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα (15/2) θα έχουμε χιονόπτωση ακόμα και στα κεντρικά τμήματα του λεκανοπεδίου, όμως η χιονόστρωση αναμένεται στα βόρεια τμήματα της Αττικής.

Δύο κύματα στην Αττική, την Τρίτη χιόνια όλη μέρα στην Αθήνα

Στην Αττική, περιμένουμε δύο κύματα της κακοκαιρίας Μήδεια. Το ένα από απόψε, μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και θα κοπάσει λίγο ο χιονιάς, ωστόσο, από τη νύχτα της Δευτέρας, τα φαινόμενα περιορίζονται στην Αττικοβοιωτία και θα έχουμε σφοδρή χιονόπτωση σε όλο το λεκανοπέδιο, αλλά και στην Εύβοια.

Οπως λέει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα χιονίσει και στις Κυκλάδες, αλλά και στην Κρήτη. Την Τρίτη, ειδικά από τα μεσάνυχτα, η Αττική θα δεχτεί μεγάλες ποσότητες χιονιού μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης θα έχουμε χιονοστρώσεις κι αν ο αέρας δεν είναι ιδιαίτερα έντονος θα έχουμε χιονόστρωση και σε πιο κεντρικά σημεία. Μετά και τις βραδινές ώρες της Τρίτης αναμένουμε και ολικό παγετό, που σημαίνει ότι όσες περιοχές έχουν πολύ χιόνι θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τις μετακινήσεις. Μάλιστα, θα έχουμε κι αρνητικές θερμοκρασίες με τα βόρεια τμήματα του νομού να πιάνουν θερμοκρασίες 4 και 5 βαθμούς υπό το μηδέν.
Η αρχή έγινε στη Μαλακάσα

Έπειτα από τη Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός αγρίεψε και στην Αττική Έντονη είναι η χιονόπτωση στη Μαλακάσα και στην περιοχή το μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας έχει απαγορευτεί, ενώ η θερμοκρασία από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (14/2) έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα με τους οδηγούς.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή