Ο Ολλανδός VAR δικαίωσε τον Μανούχο και ο… ΚΑΠ τον Καραντώνη

Print Friendly, PDF & Email

Σε τρεις αγώνες της 13ης ημέρας της SL1 υπήρξαν διαμαρτυρίες από ομάδες, όμως οι κριτές του Master Ref θεωρούν ότι διαιτητές πήραν τις σωστές αποφάσεις.

Ο Ναούμ Μιντιούρης υποστηρίζει ότι σωστά βάσει ΚΑΠ ο Καραντώνης άρχισε και ολοκλήρωσε τον αγώνα Αστέρας – ΑΕΚ, παρά το αίτημα της ΑΕΚ για διακοπή λόγω ακατάλληλου λόγω βροχής αγωνιστικού χώρου.

Ο Ηρακλής Τσίκινης θεωρεί ότι οι δύο “περιπτώσεις πέναλτι” για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Άρης δεν είναι, αφού ελέγχθηκαν από τον Ολλανδό VAR o οποίος συμφώνησε με τον διαιτητή Μανούχο.

Τέλος ο Κώστας Ακρίδας, δεν συμμερίζεται τη διαμαρτυρία της Λαμίας για το ακυρωθέν ως οφσαίντ γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, αφού όπως φάνηκε από τι γραμμές του VAR o σκόρερ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Αναλυτικά: 

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: 2-0, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, VAR: Κουτσιαύτης, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 31′ ο Καρλίτος στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση εξετάστηκε από τους VAR για οφσάιντ και φάνηκε ότι οριακά ο σκόρερ καλυπτόταν. Πολύ σωστά ο β βοηθός Ποντίκης δεν σήκωσε τη σημαία.

Εύκολο απόγευμα για το διαιτητή Διαμαντόπουλο.

Bαθμολογία: 8,2

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος: 3-2, Διαιτητής: Ευαγγέλου,VAR: Περράκης, Κριτής: Τσίκινης

Στο 57′ ο Περέα πετυχαίνει γκολ και ισοφαρίζει σε 2-2. Η φάση ελέγχεται για οφσάιντ και για χέρι του σκόρερ από το VAR και από τις γραμμές φαίνεται ότι έστω και οριακά ο σκόρερ καλύπτεται και ότι δεν χρησιμοποίησε το χέρι. Το γκολ σωστά μέτρησε. Σωστή και η απόφαση του β’ βοηθού Κολλιάκου να μη σηκώσει τη σημαία.

Στο 81′ ο Πεέρσμαν κυνηγάει την μπάλα στην περιοχή του Βόλου με την πλάτη γυρισμένη στην εστία. Ο Ροσέρο που τον καταδιώκει τον πατάει στο πόδι με αποτέλεσμα ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα να πέσει στο έδαφος. Ο διαιτητής μετά από on field review σωστά καταλόγισε πέναλτι.

Δεν υπάρχει παράβαση – χέρι του Ορόζ και επομένως επιθετικό φάουλ στη φάση του πρώτου γκολ του Βόλου.

Δύσκολο παιχνίδι με πολλές φάσεις.

Bαθμολογία: 8,1

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ: 0-0, Διαιτητής: Καραντώνης, VAR: Φωτιάς, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 12′ ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Μπαράλες. Στη συνέχεια επανεξετάζει τη φάση στο μόνιτορ και και σωστά αλλάζει απόφαση αφού βλέπει ότι ο αμυνόμενος φτάνει στην μπάλα χωρίς να χτυπήσει τα πόδια του επιτιθέμενου. Η φάση ήταν δύσκολη και ο διαιτητής δεν βοηθήθηκε λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου και επειδή ήταν στην πλάτη των δύο ποδοσφαιριστών και όχι πλάγια και επομένως δεν μπορούσε ξεκάθαρα να δει αν υπήρξε επαφή.

Στο 86′ o Tζαβέλλας στέλνει με πλάσε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο β’ βοηθός Σπυρόπουλος τον υποδεικνύει σωστά σε θέση οφσάιντ, αφού όταν εκτελέστηκε το φάουλ, δεν καλυπτόταν από κανέναν αμυνόμενο πλην του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Σωστά βάσει ΚΑΠ αποφάσισε ο διαιτητής Καραντώνης τόσο την έναρξη όσο και τη συνέχιση του αγώνα διότι βάσει ΚΑΠ δεν πληρούνταν οι πρϋποθέσεις για να κριθεί ο αγωνιστικός χώρος ακατάλληλος. Συγκεκριμένα εξαιτίας της βροχής ο αγωνιστικός χώρος δεν έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό λασπώδης, ούτε είχε πλημμυρίσει σε διάφορα σημεία του από νερά σε τέτοιο σημείο που όταν η μπάλα πέφτει σ’ αυτά να μην αγγίζει το έδαφος.

Bαθμολογία: 8,1

Παναιτωλικός-Ιωνικός: 2-2, Διαιτητής: Τσακαλίδης, VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Τσίκινης

Στο 44′ ο διαιτητής καταλογίζει σωστά πέναλτι σε βάρος του Ιωνικού, όταν ο Ρομαό με το χέρι εμποδίζει τον Κορνίλιους να διεκδικήσει την μπάλα και τον ρίχνει στο έδαφος. Ο αμυνόμενος των φιλοξενούμενων βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 74′ ο Ρομαό σωστά αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη επειδή παρότι έχει κερδίσει επειθετικό φάουλ καταδιώκει, σπρώχνει και ρίχνει στο έδαφος τον Βέργο, που δεν έχει σταματήσει το παιχνίδι.

Bαθμολογία: 8,2

ΠΑΟΚ-Λαμία: 2-1, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, VAR: Κουτσιαύτης, Κριτής: Ακρίδας

Στο 7′ σωστά μέτρησε το γκολ της Λαμίας. Δεν υπάρχει φάουλ του Μπεχαράνο στον Τσιγγάρα στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσόυκαλος στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο β’ βοηθός Μαυρουδής υποδεικνύει επιτιθέμενο της Λαμίας σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης κατά την εκτέλεση του φάουλ, επειδή συμμετείχε στη φάση. Η φάση ήταν πολύ δύσκολη. Από τις γραμμές του VAR φαίνεται ότι οριακά υπάρχει οφσάιντ.

Σωστός ο Σιδηρόπουλος στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών.

Bαθμολογία: 8,2

Ολυμπιακός-Άρης: 1-0, Διαιτητής: Μανούχος, VAR: Κάμφιους, Κριτής: Τσίκινης

Στο 2′ κεφαλιά επιτιθέμενου του Άρη η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Λαλά. Στη συνέχεια ο Μπουχαλάκης απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού και στη συνέχεια κλωτσάει το πόδι επιτιθέμενου του Άρη που διεκδικούσε την μπάλα. Ο διαιτητής δίνει επιθετικό φάουλ υπέρ του Μπουχαλάκη επειδή ο επιτιθέμενος του Άρη σηκώνει ψηλά το πόδι του. Ο Ολλανδός VAR, που έλεγξε τη φάση, συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει παράβαση στην περίπτωση του Λαλά.

Στο 8′ ο Λαλά φαίνεται να σπρώχνει τον Τζέγκο που πέφτει στην περιοχή του Ολυμπιακού και στη συνέχεια να βγάζει την μπάλα κόρνερ. Ο διαιτητής δείχνει κόρνερ υπέρ του Άρη. Και εδώ η φάση ελέγχθηκε από τον Ολλανδό VAR που συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

Στο 13′ γκολ του Μασούρα ακυρώνεται σωστά μέσω VAR ως οφσάιντ, το οποίο δεν υπέδειξε σε ροή αγώνα ο β’ βοθός Μεϊντανάς.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, δόθηκε σωστά κίτρινη κάρτα σε Λαλά και Ματίγια. Ο παίκτης του Άρη κλώτσησε την μπάλα πάνω στον πεσμένο παίκτη του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ο Λαλά σηκώθηκε και τον έσπρωξε.

Καλή η διαιτησία του Μανούχου.

Bαθμολογία: 8,2

Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία διαιτητών πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή