Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ζήτησαν να υπάρξει απόφαση μέχρι τη Δευτέρα για την έναρξη του πρωταθλήματος

Print Friendly, PDF & Email

Η Γενική Συνέλευση της Super League αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας για να μη συζητηθεί το θέμα της κεντρικής διαχείρισης και επειδή οι απόντες γνώριζαν ότι δεν επρόκειτο να εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, αφού δεν είχαν αλλάξει οι συσχετισμοί και τα δεδομένα.

Όμως αμέσως μετά οι απόντες συνδέθηκαν και άρχισε το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Αρχικά, κατά τα ειωθότα, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Βόλου, Αχ. Μπέος, πριν καν μιλήσει ο πτόεδρο της Super League και μετά τh συνήθη αντιπαράθεση με τον Καραπαπά , είπε ότι επιδίωξη της ομάδας του είναι η κεντρική διαχείριση και όχι η αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στη συνέχεια τέθηκε θέμα ορισμού των αγωνιστικών του πρωταθλήματος και ειπώθηκε ότι αν δεν εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος την ερχόμενη Δευτέρα οπότε έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση, τότε να προσδιοριστεί h επόμενη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25/8 και εφόσον εγκριθεί σε αυτήν η προκήρυξη να οριστεί το πρόγραμμα των αγώνων κατά σύντμηση των 96 ωρών που προβλέπεται στον ΚΑΠ.

Σε αυτήν την προοπτική αντέδρασαν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι επειδή την Πέμπτη 26/8 θα αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θέλουν να γνωρίζουν νωρίτερα το πρόγραμμα και όχι να το μάθουν την Τετάρτη.

Επομένως ή θα υπάρξει έγκριση της προκήρυξης έως την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα ή αυτό δεν θα αρχίσει ούτε το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Και επειδή μετά υπάρχει μια εβδομάδα διακοπής λόγω των δύο αγώνων της Εθνικής Ανδρών με το Κόσοβο (05/09/2021, Πρίστινα) και με τη Σουηδία (08/09/2021, ΟΑΚΑ), το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Τέλος ο Ολυμπιακός ζήτησε, παρότι οι ποδοσφαιριστές είναι εμβολιασμένοι, πριν από τους αγώνες να γίνονται rapid test, αν όχι μοριακά, για τον Covid-19.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή