“Σωστή η αποβολή του Χουάνκαρ – Κακώς δεν καταλογίστηκε πέναλτι στο χέρι του Βούρου”

Print Friendly, PDF & Email

Ο μη καταλογίσμος πέναλτι σε χέρι του Βούρου, ήταν η μοναδική λανθασμένη απόφαση, στις σημαντικές φάσεις, που πήραν οι διαιτητές στην 4η αγωνιστική των playoffs και τρίτη των playouts της Super League 1.

Σωστή η αποβολή του Χουάνκαρ, σωστά μέτρησε το δεύτερο γκολ του Άρη.

Ακολουθεί η κριτική των διαιτητικών αποφάσεων από τους Ηρ. Τσίκινη και Κ. Ακρίδα.

Βόλος-Λαμία: 3-0, Διαιτητής: Τζήλος, VAR: Βαντ, Κριτής: Τσίκινης

Στο 43′ ο Άλχο δέχεται την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, μαρκάρεται από τον Αντέτζο και πέφτει στο έδαφος. Σωστά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση.

Χωρίς δύσκολες φάσεις το ματς. Καλός ο διαιτητής στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών.

Βαθμολογία: 8,2

ΟΦΗ-Απόλλων: 1-2, Διαιτητής: Τζοβάρας, VAR: Μάντεν, Κριτής: Ακρίδας

Στο 1′ μετά από σουτ του Ιωαννίδη η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Βούρου που βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ. Ο διαιτητής δείχνει κόρνερ, θεωρώντας ότι το χέρι χρησιμοποιήθηκε για τη στήριξη του σώματός του. Ο VAR, έχοντας αντίθετη άποψη, ζητά από το διαιτητή να επανεξετάσει τη φάση. Μετά την επανεξέταση ο διαιτητής διατηρεί την αρχική απόφασή του. Λάθος η απόφαση του διαιτητή, παρότι ξαναείδε τη φάση στο μόνιτορ. To χέρι του Βούρου ήταν στον αέρα και η μπάλα χτύπησε σ’ αυτό πριν ακουμπήσει στο έδαφος.

Βαθμολογία: 7,9

Αστέρας-Ιωνικός: 2-3, Διαιτητής: Παπαδόπουλος, VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Τσίκινης

Στο 83′ ο Κρεσπί δέχεται την μπάλα στην περιοχή του Ιωνικού, ο τερματοφύλακας του οποίου κάνει έξοδο και προλαβαίνει να την απομακρύνει ενώ στη συνέχεια πέφτει πάνω στον επιτιθέμενο και τον ρίχνει στο έδαφος. Σωστά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση.

Σ’ ένα παιχνίδι με πέντε γκολ ο διαιτητής είχε καλή παρουσία και ο VAR συμφώνησε με τις αποφάσεις του. Καλός στον πειθαρχικό έλεγχο, άφησε το ματς να εξελιχθεί.

Βαθμολογία:8,2

Παναιτωλικός-Ατρόμητος: 2-3, Διαιτητής: Καραντώνης, VAR: Περέιρα, Κριτής: Ακρίδας

Στο 20′ μετά από κεφαλιά του Κορνέλιους ο Ντίας στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο α’ βοηθός Χριστάκογλου υποδεικνύει το σκόρερ σε θέση οφσάιντ θεωρώντας ότι τη στιγμή της κεφαλιάς δεν καλυπτόταν. Η φάση επανεξετάζεται από το VAR και το γκολ σωστά μέτρησε. Λάθος η υπόδειξη του βοηθού διαιτητή.

Δεν με ικανοποίησε στον πειθαρχικό έλεγχο ο Καραντωνής, χωρίς, ωστόσο, να πάρει λάθος αποφάσεις σε σημαντικές φάσεις. Ίσως επηρεάστηκε από την απουσία του.

Βαθμολογία: 8,1

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: 0-0 Διαιτητής: Βαντ, VAR: Στογιάνοφ, Κριτής: Τσίκινης

Στο 80′ ο Χουάνκαρ και Περέα διεκδικούν την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο αμυνόμενος απλώνει το χέρι και βρίσκει στο πρόσωπο τον Περέα, που πέφτει στο έδαφος. Ο διαιτητής τον αποβάλει με κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια προκλήθηκε ένταση και υπήρξαν παρατεταμένες διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Κάργα για σπρώξιμο αντιπάλου και στον Αϊτόρ για διαμαρτυρία. Σωστές οι αποφάσεις του διαιτητή.

Καλή η διαιτησία του Βαντ.

Βαθμολογία: 8,2

ΑΕΚ-Άρης: 1-2, Διαιτητής: Μάντεν, VAR: Περέιρα, Κριτής: Ακρίδας

Στο 59′ ο Σάσα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ. Ο β’ βοηθός διαιτητή που βρίσκεται σε λάθος θέση υποδεικνύει το σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Η φάση ελέγχεται από τους VAR και από τις γραμμές του οφσάιντ αποδεικνύεται ότι όταν έγινε το σουτ του Καμαρά, ο σκόρερ καλυπτόταν από δύο αμυνόμενους. Το γκολ σωστά μέτρησε. Λάθος η υπόδειξη του βοηθού διαιτητή.

Παρότι ο Μάντεν δεν έκανε λάθη, από τον τρόπο που χειριζόταν τους ποδοσφαιριστές δε με έπεισε ότι είναι διαιτητής υψηλού επιπέδου.

Βαθμολογία: 8

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή