Τρεις αγωνιστικές χωρίς θεατές στον ΟΣΦΠ για “ήπια βία” στα μέλη του Πλατανιά

Print Friendly, PDF & Email

Με ποινή αποκλεισμού έδρας τριών αγωνιστικών τιμώρησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League την ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την άσκηση βίας από πρόσωπα συνδεόμενα με αυτήν κατά μελών της αποστολής του Πλατανιά κατά τον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα που έγινε στο Καραϊσκάκη για τη Super League.

H απόφαση είναι εφέσιμη. Ήδη ο ΟΣΦΠ έχει τιμωρηθεί με μία αγωνιστική για την παρεμπόδιση του διαιτητή Παπαπέτρου στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ και με μία αγωνιστική για τη συμπεριφορά του Μοντεστό κατά του παρατηρητή αγώνα στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Στο σκεπτικό της απόφασης ο Δικαστής αποδέχεται ότι υπήρξε “ήπια βία” κατά μελών της αποστολής του Πλατανιά στο ημίχρονο του αγώνα με σκοπό τον εκφοβισμό τους και τη μείωση της απόδοσής τους (στο ημίχρονο ο Πλατανιάς προηγούνταν με 1-0, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με  2-1), χωρίς να είναι βέβαιο ότι άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ του ΟΣΦΠ, ενώ σημειώνεται ότι από τις βιαιοπραγίες δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Μεταξύ άλλων στο σκεπτικό αναφέρονται τα εξής:

“Με βάση, επομένως, τα ανωτέρω εκτεθέντα, αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι απροσδιορίστου ταυτότητος άτομα, με τη χρήση βίας, και δη τόσο λεκτικής έναντι απάντων σχεδόν των μελών της αποστολής της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ, όσο και σωματικής, στρεφόμενης τουλάχιστον σε βάρος των μελών της ιδίας ως άνω αποστολής, Χρυσοβαλάντη Μαλανδράκη, Αντωνίου-Στυλιανού Κοκκαλά, VANDERSON SCARDUELLI και RAUL LLORENTE, επεχείρησαν να εξαναγκάσουν τους τελευταίους σε παράλειψη διενέργειας πράξεως, που ανάγεται στα καθήκοντα και στο εν γένει συμφέρον της ομάδας τους.

Σκοπός, δε, των υπαιτίων ατόμων ήταν ο, συνεπεία της ακσηθείσης επ’ αυτών βίας, επί τα χείρω επηρεασμός της ψυχικής τους διαθέσεως και της φυσικής τους καταστάσεως, η πρόκληση σε αυτούς τρόμου και ανησυχίας για το έννομο αγαθό της σωματικής τους ακεραιότητας, η κάμψη του αγωνιστικού τους ηθικού και εντεύθεν η μειωμένη αθλητική τους επίδοση, ώστε η φιλοξενούμενη ομάδα της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ να ηττηθεί τελικώς στην προκείμενη ποδοσφαιρική συνάντηση. Τοιουτοτρόπως, δε, επεχείρησαν να καταστρατηγήσουν την ελευθερία σχηματισμού και πραγματώσεως της ήδη διαμορφωθείσης βουλήσεως των μελών της αποστολής της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ.

Από τα ανωτέρω, επομένως, συνάγεται ότι η ένταση της μετελθούσης σωματικής βίας επί των προρρηθέντων μελών της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ήταν ήπια και σε κάθε περίπτωση όχι τέτοια, ώστε να προκληθεί σε οιονδήποτε εμπλεκόμενο έστω και ελαφρά σωματική βλάβη.”

Η απόφαση

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση. Αναλυτικά:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14562/16-05-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00». Επιβάλλει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή