Ανοίγουν τα χαρτιά τους FIFA και UEFA για το “ελληνικό πρόβλημα”

Print Friendly, PDF & Email

Oι θέσεις των FIFA/UEFA μετά τις “τελευταίες εξελίξεις”, που κορυφώθηκαν με την αναβολή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, της συνεδρίασης της “Επιτροπής Καθοδήγησης” αναμένεται να γίνουν γνωστές στη συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη 12/12 στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίαςο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Την Τρίτη 10/12 βρέθηκαν εκεί  τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ μαζί με τον «ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα» Πετρ Φούσεκ και τον επικεφαλής της «Επιτροπής Παρακολούθησης» Χέρμπερτ Χούμπελ.

Προφανώς πριν τη συνάντηση με τους Γραμμένο – Αυγενάκη οι αξιωματούχοι των FIFA/UEFA θέλουν να έχουν κατ’ ιδίαν ενημέρωση για να σχηματίσουν μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή εικόνα για τους τομείς της διαιτησίας, της «χρηστής διακυβέρνησης», της οικονομικής διαχείρισης, της βίας και των δυσφημιστιών δηλώσεων κλπ.

Μετά τα γεγονότα στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και την αναβολή της συνεδρίασης της “Επιτροπής Καθοδήγησης” είχαν κκλοφορήσε διάφορα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η επιτροπεία των ξένων θα παραμείνει στην ΕΠΟ και θα υιοθετηθεί πιο σκληρή στάση. Σύμφωνα με άλλα σενάρια η αντίραση θα ήταν η απόλυτη απόσυρση των ξένων επιτετραμένων, η θητεία των οποίων λήγει τον προσεχή Ιούλιο.

Σε κάθε περίπτωση θα δούν πως θα εκφραστεί περαιτέρω ο έντονος προβληματισμός των FIFA και UEFA και πώς θα χειριστούν στο εξής το «ελληνικό πρόβλημα» και τι θα ζητήσουν από την ΕΠΟ και την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή