Με 156 “ναι” πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για την ποινή της πολυιδιοκτήσιας

Print Friendly, PDF & Email

Η τροπολογία που κατατέθηκε για το ποδόσφαιρο αναφορικά με τις ποινές που επιβάλλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τη Βουλή και ως εκ τούτου για βαρείες παραβάσεις η ποινή υποβιβασμού μετατρέπεται σε αφαίρεση βαθμών.

Εκ των 246 παρόντων βουλευτών (υπολογίζονται και οι επιστολικές ψήφοι όσον βουλευτών βρίσκονται σε επίσημη αποστολή της Βουλής), υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 156 και κατά 90.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση αλλάζει τις ποινές που προβλέπονται σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Με βάση το χαρακτηρισμό της παράβασης από την ΕΕΑ ως «βαρεία» και σε συνδυασμό με τη διάταξη του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που προβλέπει αποκλεισμό από το πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες θα αποβάλλονταν, με αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου, γεγονός που από προχθές το βράδυ προκάλεσε σφοδρές, πολυποίκιλες και πολυεπίπεδες αντιδράσεις.


Με την τροπολογία, που 
έχει αναδρομική ισχύ με έναρξη τις 31 Ιουλίου 2019, η κυβέρνηση ορίζει την ποινή τόσο για την πολυιδιοκτήσια όσο και για τη μετοχική σύνθεση – παράβαση στην οποία υπέπεσε η Ξάνθη- σε αφαίρεση από πέντε έως δέκα βαθμών.   Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή όποιου έχει έννομο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης. Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις».

Η απόφαση θα ληφθεί από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League στο οποίο θα διαβιβαστεί το πόρισμα της ΕΕΑ περί πολυιδιοκτήσιας ΠΑΟΚ – Ξάνθης και παραβίαση του νόμου περί μετοχικής σύνθεσης από την ΠΑΕ της Θράκης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή