Βασιλειάδης για την αναδιάρθρωση: “Τα συμφωνηθέντα οφείλουν να τηρούνται”

Print Friendly, PDF & Email

Χειρόφρενο με το καλησπέρα τράβηξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στους εκπροσώπους της Super League αναφορικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για το μεσημέρι της Τετάρτης (27/3) ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με την αντιπροσωπεία της Super League. Τον πρόεδρο της Λίγκας, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλης Γκαγκάτσης, και τους Μάρκου (ΑΕΛ), Δάρα (Πανιώνιος), Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μποροβήλο (Αστέρας Τρίπολης), Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), Μπούση, Πουρσανίδη, Σαμαρά (ΟΦΗ) και Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης) από πλευράς των ομάδων.

Πριν αποχωρήσουν οι κάμερες από την αίθουσα ο πρόεδρος της Super Lerague, Ευάγγελος Μπαταγιάννης παρατήρησε κάποια χαρτιά που είχε ο Γιώργος Βασιλειάδης και αστειευόμενος ρώτησε τον Υφυπουργό: «Αυτή είναι η τροπολογία;».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν άφησε να πέσει κάτω η ατάκα του προέδρου της Super League και πρόσθεσε: «Την έχει στο συρτάρι», με τον Χρήστο Δάρα να σημειώνει επίσης χαριτολογώντας: «Ο Υφυπουργός δεν έχει συρτάρια».

Ο κύριος Βασιλειάδης απάντησε με ένα μειδίαμα και λίγο πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα οι εκπρόσωποι του Τύπου περίπου στις 14:30, για να ξεκινήσει η συζήτηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε χαρακτηριστικά: «Έτσι κι αλλιώς έχουμε ξεκαθαρίσει ποια θέματα είναι εκτός ατζέντας», αφήνοντας να εννοηθεί προφανώς ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση.

Η Super League ζητάει να μείνουν 16 ομάδες στην πρώτη κατηγορία

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ απευθυνόμενοι στον Γιώργο Βασιλειάδη τόνισαν: «Το ποδόσφαιρο σας ευγνωμονεί, αλλά να συνεχίσουμε με 16 ομάδες».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού όμως παρουσιάστηκε ανένδοτος ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θα παίξω την κολοκυθιά, έχω μετανιώσει που πέρσι μπήκα στην υπόθεση για να βοηθήσω. Αν θέλετε 16 ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα… καλή επιτυχία».

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας για να δοθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ στις επτά «άστεγες» ΠΑΕ, ήταν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και να μειωθούν οι ομάδες της Super League σε 14 από τη σεζόν 2019/20.

Οι εκπρόσωποι της Super League -με εξαίρεση αυτούς τους Αστέρα Τρίπολης που δεν διαφωνούν σε πρωτάθλημα 14 ομάδων- ζητούν να παραμείνουν 16 οι ομάδες στο πρώτη κατηγορία και εν ισχύ οι όροι και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια για τις επτά ομάδες που βρήκαν «στέγη» στην ΕΡΤ. Η Super League επεσήμανε στον Υφυπουργό ότι δεν υπάρχει ακόμη το νομικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση των πρωταθλημάτων, ωστόσο ο Γιώργος Βασιλειάδης ισχυρίστηκε πως το θέμα είναι τυπικό, ότι έχει προετοιμάσει την τροπολογία και περιμένει απλά μία επιστολή της ΕΠΟ για να προχωρήσει.
Βασιλειάδης: “Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα”
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γιώργος Βασιλειάδης παραχώρησε δηλώσεις οι οποίες ήταν στο ίδιο… πνεύμα με τα όσα τόνισε νωρίτερα στους εκπροσώπους της Super League:
«Συναντήθηκα σήμερα με την Λίγκα μετά από αίτημά τους για να συζητήσουμε θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μολονότι είχα ξεκαθαρίσει στην απάντησή μου ότι είναι εκτός ατζέντας τα θέματα της αναδιάρθρωσης αυτά τέθηκαν. Η απάντηση και η θέση είναι δεδομένη. Τα συμφωνηθέντα οφείλουν να τηρούνται. Από αυτό δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η συζήτηση».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή