Ο Φαν Σιπ προπονητής της Εθνικής, τεχνικοί διευθυντές Φύσσας και Κωνσταντινίδης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ολλανδός Τζον Φαν Σιπ είναι η επιλογή της ΕΠΟ για τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, που είναι κενή έπειτα από την απόφαση να διακοπεί η συνεργασία με τον Άγγελο Αναστασιάδη, έπειτα από τα άτυχη αποτελέσματα του περασμένου Ιουνίου και την κρίση που ξέσπασε εντός της ομάδας.

Επίσης η ΕΠΟ κατέληξε στην πρόσληψη δύο τεχνικών διευθυντών, του Τάκη Φύσσα και του Κώστα Κωνσταντινίδη, που θα διαδεχθούν τον Άγγελο Μπασινά.

Ποιός είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής

Ο 55χρονος Ολλανδός, γεννημένος στον Καναδά, έχει υπάρξει βοηθός στον Αγιαξ και έχει προπονήσει ομάδες σε Μεξικό και Αυστραλία.

Ως ποδοσφαιριστής για 15 χρόνια ο Φαν Σιπ, ο οποίος έπαιξε για πάνω από δέκα χρόνια στον Αγιαξ πραγματοποιώντας περισσότερες από 270 εμφανίσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια τα πέρασε στην Ιταλία με τη φανέλα της Τζένοα. Με την Εθνική Ολλανδίας, ο πάλαι ποτέ εξτρέμ, αγωνίστηκε σε 41 αγώνες και σκόραρε δύο φορές.

Οταν κρέμασε τα παπούτσια του έγινε προπονητής στα τμήματα υποδομής του Αίαντα και αργότερα ανέλαβε την Τβέντε.

Στη συνέχεια απέκτησε διαφορετικές παραστάσεις και εμπειρία από τις Μέλμπουρν Χαρτ, Τσίβας Γουαδαλαχάρα και Μέλμπουρν Σίτι, ενώ η σεζόν 2017-18 είναι η πιο πρόσφατη στην καριέρα του και τον βρήκε στον πάγκο της Τσβόλε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή