Παππάς: «Η ΕΡΤ με την απελευθέρωση των ομάδων από κλειστά συμβόλαια τις έκανε ανεξάρτητες!»

Print Friendly, PDF & Email

Σε σημερινή του συνέντευξη ο τέως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης Νίκος Παππάς αναφέρεται στο θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων της Superleague με την ΕΡΤ, λέγοντας πώς” η απελευθέρωση των ομάδων από συγκεκριμένα κλειστά και ομαδικά συμβόλαια μπορεί να τις έκανε και πιο ανεξάρτητες”.

Αναλυτικά η ερώτηση που τέθηκε στον Νίκο Παππά και η απάντηση του πρώην υπουργού:

– Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα επιρροής Μαρινάκη τα ποσά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ ΕΡΤ και ΠΑΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε την παρούσα κυβέρνηση σε επαναδιαπραγμάτευση. Το Documento αποκάλυψε ότι την περίοδο που η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια (2009-2011) ο Ολυμπιακός έλαβε από την ΕΡΤ 17.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο περσινός πρωταθλητής ΠΑΟΚ ήταν να λάβει από το ίδιο κανάλι 7.5 εκατομμύρια για την επόμενη σεζόν. Ήταν υπερβολικά τα ποσά που είχα συμφωνηθεί επί ημερών σας ή η κυβέρνηση ξεχρεώνει γραμμάτια στήριξης;

– Την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την επιλογή της ΕΡΤ να προβάλλει αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου έδωσαν και δίνουν οι υψηλές τηλεθεάσεις αυτών των προγραμμάτων. Τον τελευταίο χρόνο οι τηλεθεατές επανασυντονίστηκαν στη Δημόσια Τηλεόραση και εκτός από το ποδόσφαιρο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και στο υπόλοιπο πρόγραμμά της.

Η υψηλή τηλεθέαση, ας μην ξεχνούμε, μεταφράζεται σε καλύτερα κι ακριβότερα διαφημιστικά πακέτα, τα οποία ενισχύουν τα έσοδα της ΕΡΤ και από κει ενισχύεται και το υπόλοιπο πρόγραμμα των καναλιών της.

Πέρυσι η ΕΡΤ κλήθηκε να συμβάλει στην επίλυση ενός γόρδιου δεσμού που αν δεν επιλυόταν, δε θα ξεκινούσαν καν τα πρωταθλήματα. Φέτος η ΕΡΤ αποψιλώνεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφενός γιατί για τη ΝΔ δεν νοείται «δωρεάν μπάλα» για τον λαό και καλό θα είναι για την ίδια ν’ αρχίσουν οι τηλεθεατές να πληρώνουν συνδρομή για να βλέπουν ποδόσφαιρο, αφετέρου γιατί η απελευθέρωση των ομάδων από συγκεκριμένα κλειστά και ομαδικά συμβόλαια μπορεί να τις έκανε και πιο ανεξάρτητες, κάτι που ίσως ενοχλούσε. Και ο νοών νοείτω.