Επανεμφάνιση Αλαφούζου στη Λίγκα, μπήκε στην επιτροπή των “άστεγων” ΠΑΕ!

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία του Ι. Αλαφούζου, στην πρώτη του παρουσία σε ποδοσφαιρική συνάντηση, από τότε που δήλωσε ότι αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, πραγματοποιήθηκε στη Super League συνάντηση των τηλεοπτικά άστεγων ΠΑΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η παρουσία Αλαφούζου δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια που γίνεται ώστε να συγκεντρωθούν ψήφοι από τις ΠΑΕ του συνεταιρισμού και ν’ αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Οι ομάδες που δεν έχουν συμφωνήσει με κανάλι, πλην του Παναθηναϊκού, είναι οι Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία, Κέρκυρα, Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης και Ξάνθη.

Όλες συμφώνησαν να πορευτούν από κοινού και να προχωρήσουν τις επαφές για την εξεύρεση λύσης. Μάλιστα υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας και υπέγραψαν σχετικά πληρεξούσια.

Η μόνη που διαφοροποιήθηκε και δεν υπέγραψε ήταν Ξάνθη η οποία είχε πρωτοστατήσει τόσο στην «κίνηση των 12», αλλά και στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών των μικρομεσαίων ΠΑΕ.
Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, που δήλωσε ότι μετέχει στην κίνηση, ενώ υπήρξε επικοινωνία με τον ΟΦΗ που επίσης έδειξε θετικός.

Από τη συνάντηση που έγινε συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί τετραμελής επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους Αλαφούζο, Σπανό, Μονεμβασιώτη και Καρυπίδη, για να ξεκινήσουν επαφές με τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μέχρι στιγμής η Nova έχει ανακοινώσει ότι εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη σεζόν 2018-19 των ΠΑΕ ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα που έρχονται να προστεθούν σε αυτά των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Την περασμένη Τετάρτη έγινε συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά.

Οι ΠΑΕ ζήτησαν να βρεθεί λύση ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες,ζήτησαν από τον Γ. Βασιλειάδη να νομοθετήσει σχετικά με ένα πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου που είναι το ποσοστό από το στοίχημα. Το θέμα αυτό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην ατζέντα των συζητήσεων των εμπλεκόμενων μερών και φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται κατ’ αρχήν θετικά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή