Έγγραφο Super League στην ΕΠΟ για την εξόφληση του Πορτουλίδη από τον Ηρακλή!

Print Friendly, PDF & Email

Την «υπόθεση Πορτουλίδη» με στόχο την αφαίρεση τριών βαθμών από τον Ηρακλή κυνηγά ο Λεβαδειακός με τη «συνδρομή» της διοίκησης της Super League.

Όπως αποκαλύπτει το Soccerplus, o πρόεδρος της Super League, Γ. Στράτος έστειλε την Τρίτη 9/5 στον πρόεδρο της ΕΠΟ Ι. Δρόσο και στον πρόεδρο του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ έγγραφο με το οποίο ζητεί να γνωμοδοτήσουν σχετικά με το πώς προσδιορίζεται ο όρος «εξόφληση».

Συγκεκριμένα στο έγγραφο της Super League αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «δεν προσδιορίζεται ο όρος «εξόφληση» (σ.σ. στον οικείο κανονισμό), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δισεπίλυτα ερμηνευτικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό και εξ αφορμής της υπ’ αριθμ. 2/2017 απόφασής σας αλλά και δεδομένου ότι η Super League καίτοι φέρει το βάρος «εκτέλεσης» της εν λόγω απόφασης δεν δικαιούται (ως μη διάδικος) να υποβάλλει αίτημα ερμηνείας αυτής ενώπιόν σας, παρακαλούμε όπως μας διευκρινίσετε αν ως «εξόφληση» νοείται η πλήρης, και ολοσχερής καταβολή του οικείου ποσού εντός των ως άνω προθεσμιών ή αν μπορεί να θεωρηθεί «εξόφληση» η εξ ολοκλήρου ή μερική πίστωση και κατά συνέπεια καταβολή του εν λόγω ποσού σε χρονικό σημείο μεταγενέστερο των ως άνω προθεσμιών με τη συναίνεση του ποδοσφαιριστή (επί τη βάσει λ.χ. συμφωνητικού ρύθμισης της οφειλής μεταξύ της οφειλέτιδος ΠΑΕ με τον δανειστή ποδοσφαιριστή ή επί τη βάσει παράδοσης στον ποδοσφαιριστή αξιογράφων-λ.χ. συναλλαγματικών-πληρωτέων σε τέτοιο μεταγενέστερο των ως άνω προθεσμιών χρονικό σημείο)».

Επίσης, με άλλο έγγραφο, που έστειλε η Super League ζητείται από την ΠΑΕ Ηρακλής και από τον ποδοσφαιριστή Πορτουλίδη να καταθέσουν τις απόψεις τους και στοιχεία για το επίμαχο θέμα, έως την Παρασκευή 12/5.

Όπως φαίνεται στο έγγραφο της φωτογραφίας ο Πορτουλίδης έχει στείλει από τις 31/1 στη Super League και κατόπιν κοινοποίησε στη Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ έγγραφο στο οποίο δηλώνει ότι εξοφλήθηκε ολοσχερώς από τον Ηρακλή.

Το θέμα ανακινήθηκε έπειτα από την απόφαση της ΕΕΑ στις 27/4 περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής του Ηρακλή για οφειλές στον Πορτουλίδη, τον προπονητή Ν. Παπαδόπουλο και έναν τρίτο.

Η Super League την Τετάρτη 3/5 έστειλε έγγραφο στην ΕΕΑ και ζητούσε να της διαβιβαστεί η απόφαση. Δύο ημέρες μετά, την Παρακσευή 5/5 ο Λεβαδειακός έστειλε επιστολή στη Super League ζητώντας να συζητηθεί στο ΔΣ της Δευτέρας 8/5 και να ανακληθεί η απόφαση επιστροφής τριών βαθμών στον Ηρακλή επειδή δεν θεωρεί «νόμιμο» τον τρόπο εξόφλησης του Πορτουλίδη.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η γνωμοδότηση της ΕΠΟ στο ερώτημα της Super League, αλλά και το πώς η όποια απάντηση στη συνέχεια ερμηνευθεί.

Ο Λεβαδειακός είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς και υποβιβάζεται στη Football League. Aν όμως αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Ηρακλή οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν και στην μεταξύ τους ισοβαθμία ευνοείται ο Λεβαδειακός.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή