Έξι νεκροί στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο – Νεκροί τρεις δράστες

Print Friendly, PDF & Email

Νύχτα τρόμου βίωσε και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο, με τουλάχιστον έξι πολίτες νεκρούς και τρεις δράστες θανάσιμα τραυματισμένους από τις αρχές, σε δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά του Λονδίνου παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. O νέος γύρος τρομοκρατικών επιθέσεων οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να αναστείλει την προεκλογική εκστρατεία στη χώρα.

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι διακομίστηκαν σε πέντε νοσοκομεία του Λονδίνου, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της υπηρεσίας ασθενοφόρων της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε άλλους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες επί τόπου. Mεταξύ των τραυματιών είναι δύο Γάλλοι πολίτες, ο ένας με σοβαρά τραύματα, δύο Αυστραλοί, ο ένας ελαφρά, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, ενώ ένας Νεοζηλανδός βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε πως οι δράστες εντοπίστηκαν και οι αστυνομικοί τους πυροβόλησαν και τους τραυμάτισαν θανάσιμα οχτώ λεπτά μετά την πρώτη κλήση που δέχθηκε. Οι τρομοκράτες ήταν ζωσμένοι με γιλέκα που φαινόταν ότι είχαν εκρηκτικό μηχανισμό αλλά αποδείχθηκαν ψεύτικα. Όπως ανακοινώθηκε αργότερα από τον αναπληρωτή διοικητή της Σκότλαντ Γιάρντ Μαρκ Ρόουλι, όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην επίθεση πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν, ωστόσο οι βρετανικές αρχές εξετάζουν αν ήταν μέλη ενός ευρύτερου τρομοκρατικού δικτύου.

Ο πρώτος συναγερμός σήμανε μετά από καταγγελίες ότι βαν ανέπτυξε ταχύτητα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πεζούς στην εμβληματική Γέφυρα του Λονδίνου. Κατόπιν δυο άτομα βγήκαν από το όχημα, και άρχισαν να μαχαιρώνουν περαστικούς μεταξύ αυτών και έναν αστυνομικό φωνάζοντας συνθήματα όπως “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”. Λίγη ώρα αργότερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά μαχαιρώματα στην κοντινή λαϊκή αγορά Μπόροου Μάρκετ, όπου στη συνέχεια σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αν και οπαδοί του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτος πανηγυρίζουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία τους τελευταίους τρεις μήνες: Η πρώτη ήταν στο Γουέστμινστερ το Μάρτιο, με δράστη τον Χαλίντ Μασούντ που παρέσυρε πεζούς και μαχαίρωσε αστυνομικό και η δεύτερη στο Μάντσεστερ τον Μάιο όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι έκανε επίθεση αυτοκτονίας με βόμβα λίγο μετά από συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Τα γεγονότα στο Λονδίνο έρχονται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε συναυλία στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, και πέντε ημέρες πριν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πηγή:skai.gr 
Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή