“Έφυγε” ο “αήττητος” πράσινος σημαιοφόρος του Καραϊσκάκη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης, ο οποίος αντιμετώπιζε  σοβαρό πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 13/5 σε ηλικία 77 ετών.

Ο Πιτυχούτης, ο οποίος είχε το ψευδώνυνο «Γκαγκάριν», γεννήθηκε το 1940, ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηλυσιακό και αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα από το 1961 ως το 1969, περίοδο όπου κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας (1961, 1962, 1964, 1965, 1969) και δύο Κύπελλα (1967, 1969).

Υπήρξε από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος τη σεζόν 1963-1964, επίδοση που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει, πλην του Παναθηναϊκού.

Ήταν αυτός, μάλιστα, που την ίδια σεζόν μετά το διπλό των πράσινων επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποτέλεσμα που σφράγισε ουσιαστικά τον τίτλο, έκανε το γύρο του θριάμβου, κρατώντας την πράσινη σημαία.

Ήταν πάντα ενεργός ως παλαίμαχος του Παναθηναϊκού και αγαπητός στη “Θύρα 13”. Μάλιστα στη γιορτή των 50 ετών από την ίδρυση του μεγάλου συνδέσμου, που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στο γήπεδο “Απ. Νικολαίδης”  ήταν παρόν και μετέδωσε ένα συγκινητικό μήνυμα προς του οπαδούς που βρίσκονταν στο πέταλο των θυρών 13 – 14, οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν.

Το μήνυμα της κόρης του

«Καλό ταξίδι μπαμπα μου. Στις 13 … Να κρατάς ψηλά την σημαία μας και στη γειτονιά των αγγέλων.

Ο πατέρας μου δυστυχώς σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι του για την γειτονιά των αγγέλων. θα θέλαμε να σεβαστείτε την επιθυμία μας να τον αποχαιρετήσουμε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλη την αγάπη που του δείξατε τόσα χρόνια».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή