“Αν οι ΠΑΕ αλλάξουν την ποινή, η ΕΠΟ δεν έχει πρόβλημα να συναινέσει”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτης με τον Γ. Καραγκούνη
Print Friendly, PDF & Email

Την Τετάρτη 10/4 η Super League θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να τροποποιήσει την ποινή του υποβιβασμού, που προβλέπεται για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, προκειμένου να αποφύγει ο Παναθηναϊκός τις δυσάρεστες περιπέτειες.

Εφόσον η απόφαση για την ποινή του υποβιβασμού τροποποιηθεί, η προτεινόμενη από τη Super League ποινή θα σταλεί προς έγκριση στην ΕΠΟ, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί επί του θέματος.

Ωστόσο το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, Π. Διακοφώτης, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ και τον Άγγελο Στίμο, υποστήριξε ότι εφόσον έρθει πρόταση αλλαγής της ποινής από τη Λίγκα η ΕΠΟ δεν θα έχει πρόβλημα να συναινέσει, δείχνοντας ότι και στην ομοσπονδία υπάρχει θετικό κλίμα για την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες.

Μεταξύ άλλων ο Διακοφώτης είπε: 

Για τον Παναθηναϊκό: “Εφόσον οι ομάδες συμφωνήσουν να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού, η ΕΠΟ δεν έχει πρόβλημα να συναινέσει, αλλά δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή από μόνη της”.

Για το VAR: “Απ’ ότι γνωρίζω, θα πάμε στο γερμανικό μοντέλο το οποίο είναι και πιο οικονομικό. Είναι μεγάλο το κόστος, αλλά είναι αναγκαίο για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Η γκρίνια για τη διαιτησία υπάρχει ακόμη και στις τοπικές κατηγορίες και δεν πρόκειται να εξαλειφθεί ποτέ”.

Για την Εθνική: “Προσπαθούμε να φτιάξουμε το προπονητικό κέντρο της Εθνικής, ενώ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για τις μικρές Εθνικές ομάδες”.

Για τη σχέση με την Πολιτεία και τις ομάδες: “Η σχέση με την Πολιτεία και τις ομάδες είναι πολύ καλή, ακόμη και με τις ομάδες που “γκρινιάζουν””.

Για το έργο της ΕΠΟ: “Η ΕΠΟ κάνει δουλειά. Θέλουμε όταν αποχωρήσουμε να έχουμε αφήσει κάτι πολύ καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή