Αποσύρθηκαν οι Αμαζόνες, αφού ματαίωσαν τη ΓΣ για την “κάρτα υγείας”

Print Friendly, PDF & Email

Οπως αναμενόταν το σωματείο γυναικείου ποδοσφαίρου με την επωνυμία Αμαζόνες, που ανήκει στη δύναμη της ΕΠΣ Κορινθίας προχώρησε σε δήλωση παραίτησης από το δικόγραφο και από το δικαίωμα της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ με την οποία δίνονταν προθεσμία πέντε ημερών στο σωματείο «Αμαζόνες Κορινθίας 2013″, προκειμένου να παραιτηθεί από το δικόγραφο και το δικαίωμα της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σε αντίθετη περίπτωση η Ε.Π.Ο. θα προχωρήσει σε διαγραφή του σωματείου από τη δύναμή της.»

 Το εν λόγω είχε προσφύγει στο Πρωτοδικείο Αθηνών και είχε καταφέρει να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ακύρωσης της ΓΣ της ΕΠΟ που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 30/10 για το θέμα τη συνέχισης ή μη της παρουσίας της ΕΠΟ ως πολιτικής αγωγής στην δίκη για την «κάρτα υγείας».

Το επιχείρημα που επικαλέστηκε ήταν ότι το θέμα της ΓΣ δεν προβλεπόταν στο καταστατικό και επομένως δεν αποτελεί αρμοδιότητα της ΓΣ.

Η κύρια αγωγή επρόκειτο να συζητηθεί στις 7/1, όμως μετά την παραίτηση δεν θα υπάρξει συζήτηση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου περί ακύρωσης της Γ.Σ.

Πηγές από την ΕΠΟ υποστήριζαν ότι από την πλευρά της ομοσπονδίας δεν θα γίνει κάποια άλλη ενέργεια, εκτός αν συγκεντρωθούν και πάλι αιτήματα από Ενώσεις και ΠΑΕ που θα ζητούν την σύγκλιση ΓΣ για το ίδια θέμα.

Όμως σε σχέση με την πρώτη φορά, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει…

Η δίκη για την «κάρτα υγείας» θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με την ΕΠΟ παρούσα ως πολιτική αγωγή απέναντι από του κατηγορούμενους που ήταν πρόεδροι και μέλη του ΔΣ από το 2005 έως το 2016.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή