Γραμμένος: «Μας δόθηκε εντολή για καθαρό ποδόσφαιρο»

Print Friendly, PDF & Email

Το βράδυ της Παρασκευής (26/1) πραγματοποιήθηκε στην Κομοτονή παρουσία αρκετών καλεσμένων από όλη την Ελλάδα αλλά και του νέου προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) Βαγγέλη Γραμμένου, καθώς και αρκετών μελών από το ΔΣ της ΕΠΟ, η κοπή της πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης.

Στην εκδήλωση που παρουσίασαν ο δημοσιογράφος Κώστας Μαυρομάτης και η διαιτητής και παλιά παίκτρια της Ροδόπης ’87 Μαρία Τσιλφίδου, παραβρέθηκε ακόμα μια χρονιά ο μητροπολίτης Μαρωνείας – Κομοτηνής κος Παντελεήμων που ευλόγησε και την πίτα καθώς και σύσσωμο το προεδρείο της ΕΠΣ Θράκης με οικοδεσπότη τον πρόεδρο Μάνο Γαβριηλίδη.
Να σημειωθεί ότι παρέστησαν εκπρόσωποι όλων σχεδόν των ομάδων της Ροδόπης, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εκπρόσωποι των ΕΠΣ Τρικάλων, Βοιωτίας, Πρέβεζας Λευκάδας, Αχαΐας, Καβάλας, Έβρου και Ξάνθης. Αίσθηση προκάλεσε επίσης η παρουσία του προέδρου της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου αλλά και οι χαιρετισμοί του προέδρου της ΣΛ Γιώργου Στράτου που δεν κατάφερε να έρθει την τελευταία στιγμή, όπως επίσης και του εκπροσώπου της ΑΕΚ Γιάννη Παπαδόπουλου.

Παρόντες επίσης ήταν ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης οι ταξίαρχοι Λάζαρος Καμπουρίδης και Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Ταπατζάς, Γιώργος Ζηλούδης, ο περιφερειακός σύμβουλος αι προπονητής της Βιστωνίδας Κοπτερού Οντέρ Μουμίν, και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι κορυφαίες ομάδες της ΕΠΣ Θράκης, οι πρώτοι σκόρερς, η ομάδα που διακρίθηκε για το ήθος της αλλά και οι μαθητές – ποδοσφαιριστές που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα τιμήθηκε ο Κώστας Τσαμπλής για την προσφορά του στην ΕΠΣ και όπως υποσχέθηκε το ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης κάθε χρόνο θα τιμά και ένα πρόσωπο που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ
Πεπεισμένος ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να “καθαρίσει” αλλά αυτό θα επιτευχθεί μόνο με συλλογική προσπάθεια, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.

Αναλυτικά σημείωσε τα εξής: “Χωρίς διάθεση κατάχρησης του πολύτιμου χρόνου σας, θα ήθελα απλά και μόνο να σας διαβεβαιώσω ότι η κοινή προσπάθεια όλων μας, είναι αυτή που μπορεί να δώσει μία νέα πλεύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει νόημα και προφανώς δεν πρέπει, να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν. Αυτό για το οποίο μας δόθηκε η εντολή, είναι να φτιάξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε απαράκλητα.

Η βούληση της ελληνικής κοινωνίας θέλει καθαρό ποδόσφαιρο στην χώρα μας. Αυτός θα είναι ο αλάθητος κριτής σε κάθε απολογισμό που θα έχουμε στο μέλλον. Κίνητρό μας είναι να δούμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια, θέλει κοινή συστράτευση. Δεν μπήκαμε στην ομοσπονδία για τα δικά μας θέλω, ούτε για την εξουσία”.

Ο ίδιος στάθηκε και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο χαρακτήρισε ως “βασικό κύτταρο και υγιές λιμάνι για τη νεολαία μας”, ζητώντας από όλους τους παρευρισκόμενους να συνεχίζουν να το στηρίζουν.

Μ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: “ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ”
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους εκπροσώπους των σωματείων ενώ έκανε και μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα τη χρονιάς που πέρασε.

“Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ο θεμέλιος λίθος του ελληνικού ποδοσφαίρου”, είπε αρχικά, ενώ κατόπιν σημείωσε το εξής: “Την χρονιά που μας πέρασε, με προσωπικές θυσίες και τη βοήθεια των τοπικών αρχών, ολοκληρώσαμε ένα έργο πνοής για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας, το δεύτερο ενωσιακό γήπεδο της περιοχής μας”.

Τέλος, ο κος Γαβριηλίδης έκανε ειδική αναφορά στους αθλητές που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. “Πιστεύω μας είναι ότι ποδόσφαιρο και σχολείο αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας”, σχολίασε ο πρόεδρος.

Πηγή/Φώτο: xronos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή