“Δεν κληθήκαμε και δεν εκπροσωπηθήκαμε στη σύσκεψη για το Conference League”

ΕΠΣ Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email

Το Ηράκλειο Κρήτης επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να ενημερώσουν τους τοπικούς φορείς για τα προαπαιτούμενα και τη συνολική διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League του 2022 ή του 2023 και την υποψηφιότητα του Παγκρητίου Σταδίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΟ: “Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν με το σύνολο των τοπικών Αρχών, καθώς και των επαγγελματικών και αθλητικών φορέων (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, εκπρόσωποι ξενοδόχων, αεροδρομίου, Ελληνικής Αστυνομίας, Παγκρητίου Σταδίου), στους οποίους και παρουσίασαν το όλο έγχειρημα, καθώς και τα απαιτούμενα από την UEFA στοιχεία για την ανάθεση της διοργάνωσης. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τον Δεκέμβριο, δεδομένου ότι ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να υποβληθεί επίσημα τον Φεβρουάριο του 2020.”

Αντίδραση της ΕΠΣ Ηρακλείου

Με αφορμή την χθεσινή σύσκεψη η ΕΠΣ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση δικαιολογόντας την απουσία της και αφήνοντας αιχμές για τους διοργανωτές για τη μη κλήση της.

«Η ΕΠΣ Ηρακλείου σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο και τις διατάξεις που απορρέουν από τα καταστατικά της FIFA, της UEFA και της ΕΠO, δεν έπρεπε, ούτε όφειλε να παρευρεθεί σε μια σύσκεψη, που δεν έχει προσκληθεί επισήμως, όπως και έγινε.

Η ΕΠΣΗ θεσμικά ως διοργανώτρια αρχή σε κάθε ποδοσφαιρικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στα διοικητικά όρια του Ηρακλείου, και παρά το όποιο περιεχόμενο της σύσκεψης, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να μην εκπροσωπηθεί σε αυτή…» .

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή