Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ανακοίνωσε ο Ζάεφ

Print Friendly, PDF & Email

Σε δημοψήφισμα θα θέσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ, όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο γειτονικό κρατίδιο.

«Πρόκειται για ένα πολύ ουσιαστικό ζήτημα, το οποίο δεν το βλέπω ως τροχοπέδη ή εμπόδιο, αλλά ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, ότι η λύση θα είναι διαρκής, σταθερή και θα μείνει για πάντα» σημείωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ θα επιτευχθεί «εθνική συναίνεση προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας και όχι της παρεμπόδισης της λύσης ή της αναβολής της». Μάλιστα επισήμανε ότι «ο Πρόεδρος της χώρας, η αντιπολίτευση και όλοι οι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες θα έχουν τη σοφία να βρούμε λύση που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια του λαού και της χώρας μας».

«Σκοπός η λύση να περάσει και στην Ελλάδα»
Τέλος, αναφερόμενος στην επίσκεψη Νίμιτς στα Σκόπια την προσεχή Τετάρτη, είπε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα μεταφέρει όλες τις θέσεις με όλα τα επιχειρήματα, προσθέτοντας ότι στις θέσεις αυτές υπάρχει μέριμνα και για την ελληνική πλευρά, επειδή, όπως υπογράμμισε, σκοπός είναι η λύση να περάσει και στην Ελλάδα. «Πιστεύω ότι αυτός είναι ο σκοπός και της Ελλάδας, τουλάχιστον έτσι μου παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι ταυτόχρονα του είναι πολύ σημαντικό η λύση να περάσει και στη χώρα μας» κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή