Η αιωνόβια οπαδός της Μπρίστολ που θα δει το ματς με την Γιουνάιτεντ

Print Friendly, PDF & Email

Είναι μόλις…. 100 χρονών, αλλά το λέει η καρδούλα της! Η Μάργκαρετ Ντοντς προφανώς διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο γκίνες, καθώς αμφιβάλλουμε αν υπάρχει άλλη γυναίκα στην ηλικία της, η οποία να έχει εισιτήριο διαρκείας και να πηγαίνει σε κάθε (εντός έδρας) παιχνίδι μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Για την ακρίβεια η Μάργκαρετ εδώ και 40 χρόνια περίπου (από τα μέσα της δεκαετίας του ’70) παρακολουθεί με ευλάβεια την Μπρίστολ Σίτι ακολουθώντας την αγαπημένη της ομάδα και στις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες έχει αγωνιστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η πιο πιστή φίλαθλος των «Robins» βρέθηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο σε ένα τοπικό ντέρμπι του Μπρίστολ (Σίτι εναντίον Ρόβερς), αμέσως «ερωτεύτηκε» την Σίτι, κι αύριο θα έχει την ευτυχία να παρακολουθήσει στο Ashton Gate την αγαπημένη της ομάδα να αγωνίζεται κόντρα στην σπουδαία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον προημιτελικό του Λιγκ Καπ.

Κι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες κληρώθηκαν να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε διοργάνωση (Κύπελλο, Λιγκ Καπ) καθώς η μοναδική προηγούμενη κόντρα τους ήταν το… 1909 στον τελικό του Κυπέλλου.

Εκείνο τον τελικό δεν τον πρόλαβε για λίγα χρόνια η Μάργαρετ, η οποία θα πάρει την κλασσική της θέση στην κερκίδα για να απολαύσει το ματς, έχοντας όμως πάρει νωρίτερα ένα ξεχωριστό δώρο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα των γενεθλίων της, οπότε και έγινε 100 ετών, η πιο πιστή οπαδός της Σίτι έγινε δεκτή στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, όπου ο προπονητής Λι Τζόνσον της έδωσε μια επετειακή φανέλα με το όνομα της κι όλη η ομάδα (στην οποία αγωνίζεται και ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Λουκ Στιλ) της τραγούδησαν το «happy birthday».

Κι αν για την Μάργκαρετ κι όλους τους οπαδούς της Μπρίστολ Σίτι αυτό το ματς είναι το καλύτερο δώρο εν όψει των εορτών, για τον τεχνικό της ομάδας είναι μια ευκαιρία για να δείξει την εξαιρετική δουλειά που κάνει (3η στην τσάμπιονσιπ) ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να έχει και την εθιμοτυπική κουβεντούλα με τον Ζοζέ Μουρίνιο πριν το ματς.

Για την ακρίβεια όπως παραδέχθηκε: «… ελπίζω ότι θα έρθει από το γραφείο μου γιατί παρήγγειλα ένα μπουκάλι κρασί ‘Barca Velha Red’ του 2004, το οποίο ήρθε ειδικά από την Πορτογαλία και μου κόστισε 450 λίρες».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή