Η ΕΠΣ Αχαΐας φέρεται να χρωστάει ένα εκατομμύριο ευρώ στη ΓΓΑ από το 2004

Print Friendly, PDF & Email

Η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών στο γήπεδο Προσφυγικών συνεχίζεται και στην ΕΠΣ Αχαΐας αναμένουν το ποσό των 180.000 ευρώ που θα έρθει ως χορηγία από μεγάλο ιδιωτικό φορέα, με παρέμβαση του Γιώργου Βασιλειάδη, για να ξεκινήσουν οι εργασίες τόσο στα Προσφυγικά όσο και στο ενωσιακό γήπεδο «Ανδρέας Κάνιστρας».

Όμως το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η διοίκηση της Ένωσης είναι ότι η ΕΠΣ Αχαΐας φέρεται να χρωστάει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ποσό 1.000.000 ευρώ από το 2004! Από την χρονιά που τοποθετήθηκε ο χλοοτάπητας στο γήπεδο Προσφυγικών αφού δεν έγινε παράδοση – παραλαβή του γηπέδου και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα χρήματα που δόθηκαν από την Γ.Γ. Αθλητισμού για την ολοκλήρωση του έργου.

Η ΕΠΣ Αχαΐας είναι στο «κόκκινο» της και δεν μπορεί να επιχορηγηθεί απευθείας από την Γ.Γ. Αθλητισμού, γι αυτό και εισέπραξε τα 40000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση από την ΕΠΟ για τις εργασίες στο γήπεδο Προσφυγικών και για αυτό τα 180.000 ευρώ γα τα δυο γήπεδα θα έρθουν ως χορηγία από ιδιωτικό φορέα.

Την οφειλή της ΕΣΠΑ προς την Γενική Γραμματεία προς την ΕΠΟ επιβεβαίωσε και το μέλος της διοίκησης Κώστας Ντάσιος που τόνισε «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε δώσει το 2004 τα χρήματα στην ΕΠΣ Αχαΐας που δεν προχώρησε σε παράδοση –παραλαβή του έργου και υπάρχει εκκρεμότητα 1.000.000 ευρώ, που έχουμε κληρονομήσει από παλιότερη διοίκηση, ως νυν διοίκηση που θέλουμε να φτιάξουμε το γήπεδο, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε επιχορήγηση απευθείας. Η τότε διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας διαχειρίστηκε τα χρήματα, τοποθετήθηκε ο χλοοτάπητας αλλά άγνωστο για πιο λόγο δεν έκανε παράδοση – παραλαβή του έργου. Μάλιστα και τους προβολείς του γηπέδου τους χρεώθηκε ο Στάθης Μουτζουρούλιας που πλήρωσε τα χρήματα για την τοποθέτηση τους. Πλέον η ΕΠΣ Αχαΐας δεν μπορεί να επιχορηγηθεί απευθείας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πρέπει να αναζητούμε τρίτη λύση για να παίρνουμε χρήματα όπως έγινε με τα 40000 ευρώ που μας δόθηκαν από την ΕΠΟ».

Πηγή: dete.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή