Η παραίτηση Ψαρρόπουλου, η οριακή ψηφοφορία και οι καυτοί διάλογοι στην ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Θυελλώδης ήταν η συζήτηση στην Ε.Ε. της ΕΠΟ Για το θέμα της συγκρότησης των ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Η λήψη απόφασης επί του θέματος είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω αντιδράσεων που υπήρχαν.

Και αυτήν την φορά στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ (Επιτροπή Διοργανώσεων) υπήρξαν διαφωνίες. Ο πρόεδρος της επιτροπής Στ. Ψαρρόπουλος, υπέβαλλε την παραίτησή του από πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων επειδή η πρόταση του καταψηφίστηκε με ψήφους 6-1.

Στην Ε.Ε. πήρε τον λόγο και ενώπιον των εκπροσώπων της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, είπε ότι «υποβαθμίζουμε το πρωτάθλημα. Κοιτάμε το συμφέρον των ομάδων των Ενώσεων μας, που θέλουμε να τις βγάλουμε πρωταθλήτριες και φτιάχνουμε ομίλους εκτός γεωγραφικής λογικής», διαφωνώντας με τη συμμετοχή ομάδων από τη Δωδεκάνησο στον ίδιο όμιλο με ομάδες από την Ηλεία και την Αχαΐα.

Πριν το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία και εμπρός στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί επειδή και κάποιοι άλλοι σύμβουλοι ζήτησαν να έχουν περισσότερη ενημέρωση για τα κριτήρια συγκρότησης των ομίλων που όπως ειπώθηκε ήταν οικονομικά και όχι γεωγραφικά, αλλά και λόγω της έντασης που υπήρχε έξω από την αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου ακούγονταν φωνές από εκπροσώπους Ενώσεων της Πελοποννήσου, πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ και είπε ότι πρέπει να υπάρξει σύμπνοια και στην Εκτελεστική Επιτροπή και στις Επιτροπές της Ομοσπονδίας και ότι δεν μπορεί να ταλαιπωρεί την Ομοσπονδία το πώς θα σχηματιστούν οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής.

Η πρόταση που ήρθε από την Επιτροπή Διοργανώσεων στην Εκτελεστική Επιτροπή πέρασε με εννιά ψήφους υπέρ, έξι κατά και δύο “παρών”.

Μόλις τελείωσε η ψηφοφορία μπήκε στην αίθουσα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Αγγελος Δανιήλ, ο οποίος λέγοντας ότι εκπροσωπεί εκτός από τη δική του Ένωση και τις Ενώσεις Ζακύνθου, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Κεφαλλονιάς, είπε ότι μετά από αυτή την απόφαση επτά ομάδες δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα επειδή δεν τηρήθηκαν τα γεωγραφικά κριτήρια και ότι η ευθύνη θα ανήκει στην ΕΠΟ.

Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 30/9 και η κλήρωση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Δείτε τη συγκρότητση των ομίλων εδώ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή