To παρασκήνιο με τους “12”, η αντιπρόταση της Λίγκας και το “όχι” της NOVA!

Print Friendly, PDF & Email

Δύο ώρες πριν την έναρξη του ΔΣ της Super League συναντήθηκαν οι 12 «μικρομεσαίες» ΠΑΕ για να συζητήσουν για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση της Ξάνθης (μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ) για υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού που θα δεσμεύει τους 12 να πουλήσουν από κοινού τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το συμφωνητικό προβλέπει καταβολή επιταγής ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από κάθε ΠΑΕ, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως ποινική ρήτρα σε περίπτωση που προκληθεί ζημία από τη συμπεριφορά κάποιας από τις ΠΑΕ που θα υπογράψουν το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν υπεγράφη, ούτε κατατέθηκαν οι επιταγές και αναμένεται να έρθει σε βελτιωμένη έκδοση σε επόμενη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι αν οι 12 «μικρομεσαίοι» δεν είναι ενωμένοι στο μέτωπο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τότε στην καλύτερη περίπτωση τα μεσαία ονόματα θα υπογράψουν ξεχωριστό συμβόλαιο που θα αποφέρει στον καθένα ένα εκατ. ευρώ, ενώ οι «μικροί» το πολύ να πάρουν από 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, ειπώθηκε ότι αν διαλυθεί η κεντρική διαχείριση τότε δεν υπάρχει λόγω ύπαρξης του συνεταιρισμού και θα ήταν καλύτερο το πρωτάθλημα να επιστρέψει στην ΕΠΟ.

Στη συνέχεια έγινε το ΔΣ, με τους «μεγάλους» να μην τοποθετούνται για το θέμα, ενώ αποφασίστηκε να σταλεί τη Δευτέρα (15/01) αντιπρόταση στη NOVA ύψους 33,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσό κατά 3,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με την πρόταση του συνδρομητικού καναλιού για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και αφορά τις 15 ΠΑΕ (πλην ΠΑΟΚ).

Τα επιπλέον χρήματα αναλύονται ως εξής: Το 1,2 εκατ. ευρώ είναι ως bonus στις 12 ομάδες (100.000 ευρώ για κάθε ομάδα) και δύο εκατ. ευρώ επειδή η NOVA πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε Vodafone και Wind.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, η απάντηση της NOVA θα είναι αρνητική, διότι θεωρεί ότι η πρότασή της είναι γενναιόδωρη για τα δεδομένα της εποχής και ότι οι ομάδες της Super League δεν μπορούν να βρουν καλύτερη προσφορά.

Μάλιστα, άτομα που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις σχολίασαν ότι η συμφωνία της NOVA με τον ΠΑΟΚ δείχνει τον δρόμο.

Τέλος η συζήτηση για τέλεση League cup στην τρέχουσα σεζόν, μάλλον ως ανέκδοτο εισπράχθηκε από το συνδρομητικό κανάλι…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή