“Η τακτική της ΕΠΣ Καρδίτσας είναι να κρατά σε ομηρία τις ομάδες”

Print Friendly, PDF & Email

Η <<κίνηση πολιτών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο>> πιστή στις εξαγγελίες της εξέδωσε νέα ανακοίνωση με τίτλο “έργα και ημέρες της ΕΠΣ Καρδίτσας”, αναφερόμενη στην τιμωρία σωματείου που επιβλήθηκε χωρίς ποτέ να κληθεί σε απολογία και στον διαιτητή Ζαγορίτη, που αναγνωρίζει εαυτόν ως “το πρώτο βιολί του Παλάσκα”.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μόλις την Παρασκευή, ανακοινώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΚ, η τιμωρία της ομάδας <<ΑΙΑΣ ΜΑΡΑΘΕΑΣ>> με 350 ευρώ πρόστιμο. Δεν δημοσιοποιήθηκε η αιτιολογία της ποινής και ούτε φυσικά και κοινοποιήθηκε στο σωματείο.

Εμείς γνωρίζουμε γιατί επεβλήθη η ποινή, η οποία και θα προκαλέσει την θυμηδία στο φίλαθλο κόσμο του νομού μας όταν δει το φως της δημοσιότητας. Είναι η τακτική της ΕΠΣΚ να κρατά <<ομήρους>> τις ομάδες.

Βρισκόμαστε όμως στη δυσάρεστη θέση να ρωτήσουμε δημόσια την Πρόεδρο της Πειθαρχικής επιτροπής δικηγόρο κ. Ολυμπία Τέγα (σ.σ. είναι διαιτητής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ υποδεικνυόμενη από την ΕΠΣ Καρδίτσας), η οποία ως θεσμική αρχή, επέβαλε το πρόστιμο (ποινή) εάν πρότερον κάλεσε σε απολογία το τιμωρηθέν σωματείο.

Πάγια Αρχή της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος είναι η ‘’ Αρχή της προηγούμενης ακρόασης’’, δηλαδή σε κανέναν ελεγχόμενο δεν επιβάλλεται οιαδήποτε τιμωρία, εάν πρώτα δεν ακουστούν οι θέσεις και τα επιχειρήματα του.

Επιπλέον, ερωτάται δημοσίως η ως άνω κυρία Πρόεδρος εάν έλαβε υπόψη την καταγγελία του σωματείου ΑΙΑΣ ΜΑΡΑΘΕΑΣ ότι το φύλλο αγώνος του διεξαχθέντος αγώνος ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΕΔΙΝΟΥ- ΑΙΑΣ ΜΑΡΑΘΕΑΣ το υπέγραψε ο πρόεδρος της ομάδος ‘’ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ’’ αντί αρχηγού της ομάδος, όπως ρητώς προβλέπει ο σχετικός κανονισμός ποδοσφαίρου.

Εν συνεχεία ερωτάται και πάλι δημοσίως η κ. Πρόεδρος εάν τέτοια παράβαση συνεπάγεται πειθαρχικό έλεγχο και εντεύθεν τιμωρία του διαιτητού του αγώνος κ. Ιωάννη Ζαγορίτη.

Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε επειδή έχουμε χρόνο για χάσιμο ή επειδή μας αρέσει η τοπική δημοσιότητα, αλλά για να πάρουμε ουσιαστικές απαντήσεις και περαιτέρω να προβούμε και εμείς με την σειρά μας σε όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία για την προστασία και προάσπιση των ομάδων από την εισβολή νέων ηθών και εθίμων που εφαρμόζει η ΕΠΣΚ.

ΥΣΤΕΡ. Παρακαλούμε την ΕΠΣΚ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΉΣΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΓΩΝΑ, ούτως ώστε τα σωματεία να πληροφορηθούν την ορθότητα της εφαρμογής του άρθρου 16 παρ. 2 του ΚΑΠ. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε υμείς να δημοσιοποιήσουμε το σχετικό έγγραφο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή