Η ΧΑ διέγραψε τον Μπαρμπαρούση, στον εισαγγελέα τα πρακτικά από την ομιλία του

Print Friendly, PDF & Email

Οι χρυσαυγίτες με εντολή Μιχαλολιάκου διέγραψαν τον Κ. Μπαρμπαρούση που κάλεσε ανοιχτά σε κατάλυση του πολιτεύματος ζητώντας από το βήμα της Βουλής τη στρατιωτική ηγεσία «να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Μιχαλολιάκος προφανώς προχώρησε στον τακτικό ελιγμό της διαγραφής για να μην εμπλακεί..

Tο ναζιστικό μόρφωμα στην ποινική δίωξη και να την πληρώσει μόνο ο βουλευτής (δεν τίθεται ζήτημα βουλευτικής ασυλίας καθώς η προτροπή σε πραξικόπημα είναι κακούργημα και έχει αυτόφωρο).

Στην επιστολή Μιχαλολιάκου που αναγνώσθηκε στο Σώμα, αναφέρεται ότι οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση είναι εκτός γραμμής του κόμματος και η αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα γίνεται με ομόφωνη απόφαση των μελών της…

Τα πρακτικά στον εισαγγελέα

Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στον κ. Ζαγοραίο δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής παραγγέλοντας και εκείνη έρευνα.

Παράλληλα, επικυρωμένα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και βίντεο κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής και επισήμαναν ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ανακαλεί ο Μπαρμπαρούσης

Στην ανάκληση των… αυθόρμητων, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεων του προχώρησε ο ανεξάρτητος πια βουλευτής Κ. Μπαραμπαρούσης. « Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν την Συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα».

** Για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται προηγούμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας ως προς την άσκηση ποινικής δίωξης ελέγχεται πλέον o βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης με σχετική εντολή που έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματική η διαγραφή

“Η διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της Χρυσής Αυγής, δεν πιστοποιεί παρά τον φαρισαϊσμό και τη δειλία της νεοναζιστικής συμμορίας, μπροστά στις συνέπειες των πράξεών της. Ο Κ. Μπαρμπαρούσης προέβη στην εγκληματική πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, ως βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, με προφανή εντολή του αρχηγού της, και καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των βουλευτών της.
Ως εκ τούτου οι ευθύνες, πολιτικές και κυρίως ποινικές, βαραίνουν το κόμμα στο οποίο εξακολουθεί να ανήκει, έστω κι αν εκ των υστέρων οι αγκυλωτοί σύντροφοί του δεν διστάζουν να τον αποκηρύσσουν, όπως έπραξαν με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Ρουπακιά.

Όπως παραμένουν και οι ευθύνες όλων εκείνων στη ΝΔ, που άνοιξαν, με το διχαστικό τους λόγο, τον ασκό του Αιόλου, και έστρωσαν τον δρόμο στο θράσος των νεοναζί”.

Πηγή: zoornalistas.blogspot.com

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή