Εάν υπήρχαν κατηγορίες για “εγκληματική” θα ήταν δύσκολα για τον Μαρινάκη

Print Friendly, PDF & Email

Ο γνωστός εκδότης και άλλοτε παράγοντας του ποδοσφαίρου, Βίκτωρας Μητρόπουλος, μιλώντας στο Metropolis 95.5 αναφέρθηκε στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ως κατηγορούμενος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι από την στιγμή που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, απάτης και ηθικής αυτουργίας για τη βομβιστική επίθεση στο φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα, βαρύνεται μόνο με κατηγορίες που αφορούν ιστορίες για μικρά παιδιά.

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες περί αλλοίωσης αποτελέσματος και χειραγώγησης αγώνων υπογράμμισε πως η κοινή γνώμη δεν θα πρέπει να τρέφει υπερβολικές προσδοκίες διότι είναι δύσκολο να βρεθούν φυσικοί αυτουργοί, ποδοσφαιριστές και διαιτητές, που θα παραδεχθούν την εμπλοκή τους σε τέτοιες υποθέσεις προκειμένου να αποδειχθεί το αδίκημα

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ιστορία αυτή με την εγκληματική οργάνωση έπεσε και όπως είδα το βούλευμα δε θα υπάρξει καμία κύρωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αφού έφυγαν οι κατηγορίες για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της έκρηξης στο φούρνο του Κωνσταντινέα, όλα τα άλλα για τα οποία παραπέμπεται είναι ιστορίες για μικρά παιδιά. Σαν να λέμε ότι μαζεύτηκαν τρία άτομα να κάνουν συμμορία για να διαπράξουν πλημμέλημα. Σαν να πηγαίνεις στο περίπτερο και να κλέψεις σοκολάτες.

Για να υπάρξει αναίρεση θα πρέπει να υπάρξει προσφυγή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αναίρεση μπορεί να κάνει μόνο ο παθών ή ο εισαγγελέας. Ο παθών θα κάνει αναίρεση για το σκέλος το δικό του γιατί η ψηφοφορία είναι 2-1 στο Συμβούλιο των Εφετών.

Η κατηγορία για το στήσιμο αγώνων και την αλλοίωση αποτελέσματος δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί γιατί πρέπει να βρεθούν ποδοσφαιριστές και διαιτητές και να παραδεχτούν ότι έχουν στήσει το παιχνίδι. Ο κ. Αμαραντίδης αναφέρθηκε σε παράγοντες της Βέροιας και όχι του Ολυμπιακού. Είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί το στήσιμο αφού δε μπορούν να υπάρξουν φυσικοί αυτουργοί. Η εξέλιξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ιστορία είναι ευνοϊκή για τον Μαρινάκη γιατί είναι σαν να σπρώξουν κάποιον από το Έβερεστ και κάποιον από μια σκάλα με τρία σκαλοπάτια.

Άκουσα τον Υφυπουργό χθες που είπε ότι πρέπει να δώσει τις μετοχές του. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή θα έπρεπε να έχει υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια αφού έχει μετοχές ο Λαυρεντιάδης. Ενδεχομένως και ο ΠΑΟΚ αφού ακόμη έχει μετοχές ο Σαχπατζίδης. Έπρεπε να έχει υποβιβαστεί η Λάρισα γιατί ο Κούγιας έχει μετοχές, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης γιατί ο Μπάκος έχει μετοχές ακόμη. Ο νόμος λέει ότι εάν είσαι μέτοχος. Υπάρχει κενό στη διάταξη, που μπήκε το 2012, και είναι ανεφάρμοστο γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να μεταφέρει τις μετοχές που έχει στην εταιρεία.

Δε θα γίνει απολύτως τίποτα. Εάν υπήρχαν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ σκούρα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή