Κάποιοι «βερεσέδες» των VIP μιλούνε για τον Ολυμπιακό λες και είναι στελέχη του

Print Friendly, PDF & Email

Σε ανακοίνωση – καταγγελία προέβη η σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα, στρφόμενη, χωρίς να την κατονομάσει, προς την ηγεσία του τοπικού ποδοσφαίρου της Καρδίτσας.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει στοχοποιηθεί και πολεμιέται μέσα και έξω από τα γήπεδα. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να δημοσιεύσουμε αυτή την ανακοίνωση, γιατί ένα τέτοιο πόλεμο δέχθηκε και η Σχολή του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα, και δυστυχώς πολύ ύπουλο.

Κάποιοι στην τοπική μας κοινωνία αυτό-συστήνονται ως «φίλοι» του Ολυμπιακού, ενώ δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την ομάδα μας. Κάποιοι «βερεσέδες» των VIP, μιλούνε για τον Ολυμπιακό λες και είναι μέλη ή στελέχη του, παραπλανώντας τους αγνώμονες. Το απίστευτο είναι ότι για να φανεί η ανύπαρκτη σχέση τους με τον Ολυμπιακό κερνούνε απ’ τα κερασμένα εισιτήρια τους λιγούρηδες που θέλουν να «καλοπιάσουν» για να γίνονται οι «δουλειές» τους. Τάχα ότι έχουνε πρόσβαση στο «Θρύλο», ενώ αυτοί ακριβώς είναι που ο Ολυμπιακός δε θέλει να έχει καμία απολύτως σχέση και δεν έχει. Με τα τσιμπούρια. Γιατί τα τσιμπούρια τρέφονται με αίμα. Και το αίμα που τρέφονται τα τσιμπούρια αυτά του ποδοσφαίρου στην Καρδίτσα είναι παιδικό!

Εμείς ως συνεργάτες του Ολυμπιακού ουδέποτε μας ζήτησαν να έχουμε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Ουδέποτε αναφέρθηκαν τα ονόματά τους ως φίλοι του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα. Ούτε που τους βλέπουν, γιατί δεν εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό πουθενά. Αντιθέτως, μόνο προβλήματα δημιούργησαν στη λειτουργία της Σχολής μας, όντες εχθροί της παρουσίας του Ολυμπιακού στην περιοχή. Στην Καρδίτσα «θάνατος στο Θρύλο» και στο γήπεδο «παλαμάκια» στη νίκη και κλάμα στην ήττα. Αυτή είναι η υποκρισία των ανθρώπων που θέλουν και να κουμαντάρουν το τοπικό ποδόσφαιρο από το πόστο του «Προέδρου», ενώ είναι για πρόεδροι του Συλλόγου Αντι-Ολυμπιακών Ελλάδος.

Αρχίσαμε τη δράση μας στην Καρδίτσα με ένα όνειρο. Να φέρουμε τα παιδιά της περιοχής μας κοντά στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδος, τον Ολυμπιακό. Να εμπεδώσουν το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μέσα από αθλητικές και κοινωνικές δράσεις, να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους μέσα από ένα σύγχρονο πρόγραμμα προπονήσεων και να τους αξιολογήσουν οι καλύτεροι.

Στείλαμε πάνω από 40 παιδιά στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη για δοκιμαστικά και αξιολόγηση. Θα στέλναμε ακόμα περισσότερα αν τους το «επέτρεπαν». Ούτε κατά διάνοια δεν εκμεταλλευτήκαμε αυτή μας τη δυνατότητα αποκομίζοντας οφέλη. Οι γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο ποδόσφαιρο γνωρίζουν πολύ καλά αν θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή μας τη δυνατότητα.

Τόσο η φιλοξενία, όσο και η σίτιση των παιδιών ήταν προσφορά του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού. Σεβόμαστε την αγωνία και τις προσπάθειές τους, δεν τις εκμεταλλευόμαστε όπως πολλοί άλλοι «παραγοντίσκοι» και «προπονητές» στην τοπική μας κοινωνία πράττουν, για να έχουν τις τσέπες τους «ζεστές».

Ο Ολυμπιακός ήδη πριν από λίγα χρόνια είχε ζητήσει να επενδύσει στην περιοχή ζητώντας παραχώρηση έκτασης για ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, το οποίο θα χρησιμοποιούσαν και όλες οι τοπικές ομάδες, εκτός απ΄ τον Ολυμπιακό, με διαχείριση ωραρίου. Το ίδιο όραμα έχουμε και εμείς. Να δημιουργήσουμε τις δικές μας αθλητικές εγκαταστάσεις εφάμιλλες των ευρωπαϊκών. Δυστυχώς, όμως, αντί για στήριξη δεχθήκαμε πόλεμο, γιατί απλά ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υπάρχει. Και είναι πρόβλημα η παρουσία του, διότι ο καθένας που συγκρίνεται μαζί του σε επίπεδο υποδομής, οργάνωσης και επιτυχιών, νανοποιείται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι ότι κάποιοι προσπαθούν διατηρήσουν τον παιδικό αθλητισμό στα χάλια του και στην ανυπαρξία του σε οργανωμένο επίπεδο. Το δείχνουν κατάφορα τα αποτελέσματα. Δε συμφέρει η βελτίωση και ειδικά το ανέβασμα του πήχη όπως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι το εικοσάευρω. Διότι όταν σοδεύεις και δεν ξοδεύεις είναι όλα καλά. Όταν, όμως, ο ανταγωνισμός σε κάνει να βάλεις το χέρι στην τσέπη, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα, όπως η Σχολή του Ολυμπιακού, πρέπει να αφανιστεί.

Ας βγει επίσημα ο Σύνδεσμος Προπονητών Καρδίτσας να αναλύσει τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει μια Ακαδημία ποδοσφαίρου, πριν αντιμετωπίσουν και αυτοί αρνητικά την παρουσία της σχολής του Ολυμπιακού. Το κράτος γιατί δεν παρεμβαίνει με ελέγχους; Δεν είναι στις αρμοδιότητες του Υφυπουργού Αθλητισμού ο παιδικός αθλητισμός; Η ΕΠΟ και οι τοπικές Ενώσεις γιατί δεν δείχνουν το ενδιαφέρον τους, βάζοντας «κόκκινες γραμμές» στη λειτουργία των Ακαδημιών;

Οι γονείς γνωρίζουν την πραγματικότητα. Τι παρέχει μια Ακαδημία Ποδοσφαίρου σήμερα στα παιδιά; Επιστημονική ομάδα από φυσιοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους, διατροφολόγους και ιατρούς; Αναλυτικό πρόγραμμα προπονήσεων ανάλογα με την ηλικία και διενέργεια εργομετρικών μετρήσεων; Ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών μέχρι και μετά το πέρας της προπόνησης ή του αγώνα; Επιμορφωτικά προγράμματα προπονητών και ημερίδες γονέων για την ολοκληρωμένη υποστήριξη των παιδιών τους; Προγράμματα δράσεων και εκδρομών που προσφέρουν εμπειρίες ζωής και παιδικά χαμόγελα;

Τι προσφέρουν απ’ όλα αυτά σήμερα οι ακαδημίες στην Καρδίτσα; Η πράξη και τα αποτελέσματα δείχνουν ένα «τίποτε», γιατί όλα αυτά έχουν έξοδα. Δείτε και τα αποτελέσματα των μικτών ομάδων Καρδίτσας, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που έχει τροφοδοτήσει η περιοχή μας τις «μεγάλες» ομάδες και την εθνική Ελλάδος. Είμαστε ανύπαρκτοι σε πανελλαδική κλίμακα και τα μόνα που δε φταίνε είναι τα παιδιά!”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή