Με πέναλτι στο 101′ μέσω VAR ισοφάρισε τον ΠΑΟ ο ΠΑΟΚ – Αποβλήθηκε ο Δώνης (vid)

Print Friendly, PDF & Email

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην Τούμπα στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, προηγήθηκε δύο φορές, όμως στο 96′ σε ένα μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Κρέσπο υποδείχθηκε πέναλτι και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πέναλτι αρχικά δεν υποδείχθηκε από τον Σλοβένο διαιτητή Βίνσιτς, ωστόσο ο διαιτητής VAR, Tζήλος επενέβη και ο Βίνσιτς αποφάσισε να κάνει on field review. Αφού επανεξέτασε τη φάση υπέδειξε το πέναλτι και ο Βιεϊρίνια χάρισε στον ΠΑΟΚ την ισοπαλία που τον διατηρεί στο -2 από τον πρώτο Ολυμπιακό. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το αήττητό του στο πρωτάθλημα για 44ο αγώνα και συνεχίζει να κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ του Ολυμπιακού το οποίο κρατάει από το 1974, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συμπληρώσει 58 ματς χωρίς ήττα.

Σημειώνεται πως όταν ο Βίνσιτς υπέδειξε το πέναλτι ο πάγκος του Παναθηναϊκού εξερράγη. Ο Δώνης διαμαρτυρήθηκε έντονα τόσο για το πέναλτι όσο και για το γεγονός ότι η επίμαχη φάση έγινε στο 96′ ενώ είχαν υποδειχθεί πέντε λεπτά καθυστερήσεων. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μέσα στον εκνευρισμό του απώθησε τον τέταρτο διαιτητή Κουτσιαύτη με συνέπεια ο Βίνσιτς να τον αποβάλει.

Για τον ΠΑΟΚ αυτή ήταν η τρίτη φέτος ισοπαλία 2-2 σε ντέρμπι μετά από αυτά με Αρη και ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή