Μιλάνε για τη βία, αλληλοκατηγορούνται, αλλά στο τέλος ο χουλιγκανισμός κάνει… παρέλαση

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τα γεγονότα στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ οι αρμόδιοι για την επίλυσή άρχισαν να συζητούν να συζητούν για μια ακόμα φορά δημόσια το θέμα της βίας στα γήπεδα.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, έθεσε το θέμα της αποχώρησης της αστυνομίας από τα γήπεδα, που συζητείται εδώ και πολύ καιρό. Τέθηκε Αποτελεί θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, αλλά και της Super League, η οποία θέλει να σταματήσει να καταβάλει στην Ένωση Αστυνομικών το 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το ίδιο ζήτησαν και οι αστυνομικοί με ανακοίνωσή τους.

Όμως όσοι έχουν έστω και μικρή γνώση από τα γήπεδα ξέρουν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι σεκιούριτι είναι οι ίδιοι οι οργανωμένοι οπαδοί των μεγάλων ομάδων, ενώ το προσωπικό των εταιρειών φύλαξης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναμετρηθεί με το οργανωμένο πλήθος.

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι “το ισχύον νομικό καθεστώς και η εφαρμογή του, καθώς και οι όποιοι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί αποδεικνύονται αδύναμοι ή ανεπαρκείς να προλάβουν ή να καταστείλουν το φαινόμενο της βίας με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, «απάντησε» λίγες μέρες μετά μέσω της ΕΡΤ λέγοντας: «Αν η Λίγκα ήθελε να θέσει αυτά τα ζητήματα και να τα λύσει θα ήταν πάρα πολύ εύκολο, γιατί όλα ξεκινούν από την αδιαφορία του ίδιου του ποδοσφαίρου για το δικό του προϊόν».

Η υπεύθυνη Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση και ρωτάει στη Βουλή τι σκοπεύει να πράξει «για την ενίσχυση και αναβάθμιση των Τμημάτων Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, με έμφαση στην πρόληψη, καθώς και με την καθολική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της Κάρτας Φιλάθλου, που έχουν λάβει αλλεπάλληλες παρατάσεις».

Η μόνη που δεν πήρε θέση είναι η Super League. Μάλλον επειδή έχει αυτήν την περίοδο άλλα προβλήματα. Ασχολείται με το πώς δεν θα εφαρμ0στεί η αναδιάρθρωση που ή ίδια αποφάσισε τον περασμένο Αύγουστο…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή