‘Η η Super League αλλάζει την ποινή της μη αδειοδότησης ή ο Παναθηναϊκός βουλιάζει

Print Friendly, PDF & Email

Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον εκτελεστικό γραμματέα της Ομοσπονδία, Αλέξη Δέδε, και τον επικεφαλής του τμήματος αδειοδοτήσεων, Γιώργο Δημητρίου, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Super League, η οποία αποτελούνταν από τον πρόεδρό της, Γιώργο Στράτο, και τον διευθύνων σύμβουλο της, Βασίλη Γκαγκάτση.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα ζητήματα που υπάρχουν με την αδειοδότηση των ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπορεί να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Η πλευρά της Λίγκας ζήτησε να εφαρμοστεί το άρθρο 57 της UEFA, όμως ο υπεύθυνος αδειοδοτήσεων, Γιώργος Δημητρίου, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Παράλληλα η Λίγκα ζήτησε παράταση 15 ημερών στις ΠΑΕ για να καταθέσουν τους φακέλους τους, αίτημα που θα εξεταστεί από την ΕΠΟ.

Από τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε ότι ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού με άλλη που θα είναι αυστηρή, η οποία όμως θα διατηρεί όποιες ομάδες δεν αδειοδοτηθούν στο πρωτάθλημα.

Για να αλλάξει η ποινή, κάτι που όπως είχε αποκαλύψει το SoccerPlus έχει ήδη ζητήσει ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να υπάρξει σχετική απόφαση το ΔΣ της Super League και στη συνέχεια να γίνει σχετική εισήγηση στην ΕΠΟ, η οποία με τη σειρά της θα την εγκρίνει.

Πλέον, το μόνο που μένει να δούμε είναι κατά πόσο οι ΠΑΕ της Super League είναι διατεθειμένες να ψηφίσουν την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπάρξει σχετική αντίδραση του Ηρακλή με εξώδικο στην ΕΠΟ, τη Super League και τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το ενδεχόμενο να μην υποβιβαστούν ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, καθώς ο ίδιος έπεσε για το λόγο αυτό.

Την ώρα της συζήτησης των εκπροσώπων της Super League με ανθρώπους της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νίκο Βακάλη, χωρίς όμως να συμμετέχει στην κουβέντα μεταξύ ΕΠΟ και Super League.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή