Να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για τη μη αδειοδότηση θέλει από τη Λίγκα ο ΠΑΟ

Print Friendly, PDF & Email

Μέχρι τις 31/03 θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει εξοφλήσει ή διακανονίσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους, ενώ θα πρέπει να δείξει ότι διαθέτει κεφαλιακή επάρκεια για την επόμενη σεζόν.

Μέχρι στιγμής τα χρήματα που απαιτούνται δεν έχουν βρεθεί, υποθέσεις με οφειλές εκκρεμούν ακόμα στα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ, ενώ προβλέπεται η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες της Super League που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Με τα περιθώρια να στενεύουν και τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, ο Παναθηναϊκός παράλληλα με τις άλλες κινήσεις του, καταβάλει προσπάθεια ώστε να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού και στη θέση της να μπει μία ηπιότερη ποινή, η οποία θα περιλαμβάνει απαγόρευση μεταγραφών, χρηματικό πρόστιμο, ακόμα κι αφαίρεση βαθμών.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι «πράσινοι» προσπαθούν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία, ώστε το θέμα να περάσει από τη Super League και εν συνεχεία να προταθεί στην ΕΠΟ, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο.

Ωστόσο, το εγχείρημα είναι δύσκολο, αφενός διότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τις υπόλοιπες ΠΑΕ (κυρίως τις μικρομεσαίες) και αφετέρου διότι έχει αποφασίσει να κινηθεί εκτός κεντρικής διαχείρισης στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή