Ξύπνησε από κώμα ο Νούρι του Άγιαξ μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες

Print Friendly, PDF & Email

O ποδοσφαιριστής του Άγιαξ Αμπντελχάκ Νούρι, που είχε πέσει σε κώμα μετά από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο, ξύπνησε μετά από 2 χρονια και 9 μήνες καταστολής

Ο 22χρονος Νούρι κατέρρευσε σε φιλικό του Άγιαξ με στη Βέρντερ Βρέμης στις 8 Ιουλίου του 2017 στην Αυστρία, και έκτοτε βυθίστηκε σε καταστολή με μόνιμη βαριά εγκεφαλική βλάβη.

Η οικογένεια του ανακοίνωσε ότι ξύπνησε από το κώμα, επικοινωνεί με το περιβάλλον και μπορεί να τρώει κανονικά.

“Επικοινωνεί μαζί μας με τα μάτια και με κινήσεις των φρυδιών. Δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί, αλλά ζει μαζί μας σε ειδικά διαμορφωμένο σπίτι. Από τότε που βγήκε από το νοσοκομείο η διάθεση του είναι πολύ καλύτερη. Μάλιστα του αρέσει να βλέπει ποδόσφαιρο στην τηλεόραση”, αποκάλυψε ο αδερφός του ποδοσφαιριστή σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης. “Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τον βοηθήσουμε. Μερικές φορές τον πιάνει το παράπονο και κλαίει, αλλά άλλοτε χαμογελάει και φωτίζει το δωμάτιο”.

Ο Νούρι, που κατάγεται από το Μαρόκο αλλά έχει ολλανδική υπηκοότητα, ήταν το επόμενο παιδί θαύμα του Αγιαξ και αγωνιζόταν στην πρώτη του ομάδα από ηλικία 18 ετών. Είχε δεκάδες συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες της δεύτερης πατρίδας του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή