Οι αντιφάσεις της Super League και τα κενά στη συζήτηση για το League Cup

Print Friendly, PDF & Email

Στο ΔΣ της Super League την Παρασκευή (12/01) έπεσε το τραπέζι πρόταση για διεξαγωγή του League Cup τον ερχόμενο Μάιο με τη συμμετοχή των ομάδων της κατηγορίας σε αγώνες νοκ-άουτ, που όμως με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά δεν θα δίνουν στον νικητή κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ δεν θα υπάρχει κάποιο βαθμολογικό όφελος, κάτι που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μειωμένος.

Η συζήτηση για τη δημιουργία μίας τρίτης διοργάνωσης (μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο) δείχνει την αντιφατικότητα στην μεσοπρόθεσμη πολιτική του συνεταιρισμού.

Οι ίδιες ομάδες που τον περασμένο Αύγουστο αποφάσισαν να μην γίνουν play-offs για να μην επιβαρυνθούν οι ποδοσφαιριστές, έρχονται έξι μήνες μετά να συζητήσουν περί της διεξαγωγή του League Cup την ίδια χρονική περίοδο!

Είναι προφανές ότι οι ΠΑΕ θέλουν να πετύχουν ένα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο προσφέροντας περισσότερους αγώνες, όμως από τη στιγμή που θα λείπει ο ανταγωνισμός δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον.

Επιπλέον, έπειτα από την πρόταση για τη διεξαγωγή League Cup προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Με ποια λογική θα συμμετέχουν στη διοργάνωση οι ομάδες που θα έχουν υποβιβαστεί από τη στιγμή που το πρωτάθλημα θα έχει ολοκληρωθεί;
  2. Με ποιους κανονισμούς θα γίνει μία νέα διοργάνωση που εντάσσεται στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, για την οποία υπάρχουν κανονισμοί που δεν μπορούν να μεταβληθούν;

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε επόμενο ΔΣ του συνεταιρισμού, όταν και θα γίνει γνωστή ολόκληρη η πρόταση για διεξαγωγή League Cup.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνει προσπάθεια για τρίτη διοργάνωση στην Ελλάδα, καθώς τη σεζόν 1989-90 είχε γίνει League Cup, το οποίο κατέκτησε η ΑΕΚ επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού με σκορ 3-2, το οποίο όμως ήταν το πρώτο και τελευταίο λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή