“Οι διαιτητές να ζητήσουν θωράκιση σε όλα τα επίπεδα, ειδάλλως ας συνεχιστεί η αποχή”

Print Friendly, PDF & Email

Mε αφορμή τη σοκαριστική επίθεση στον Θανάση Τζήλο το SoccerPlus επικοινώνησε με τους δύο κριτές του Master REF, Ηρακλή Τσίκινη και Κώστα Ακρίδα.

Αμφότεροι τάχθηκαν υπέρ της απόφασης των διαιτητών για αποχή και μάλιστα εκτιμούν ότι αυτή πρέπει να συνεχιστεί αν η ΕΠΟ και η πολιτεία δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να διασφαλιστεί στο μέλλον ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν παρόμοια κρούσματα όπως αυτό κατά του διεθνούς ρέφερι από τη Λάρισα.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο κριτές του Master REF:

Για την επίθεση στον Θανάση Τζήλο:

Ηρακλής Τσίκινης: «Καταδικάζω απερίφραστα αυτό που συνέβη στον συνάδελφο. Τέτοιες επιθέσεις φέρνουν πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Κώστας Ακρίδας: «Είναι μία θλιβερή επίθεση για το ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία. Σήμερα ήταν ο Τζήλος, αύριο κάποιος άλλος. Δυστυχώς με τα λύπης μου διαπιστώνω ότι το ποδόσφαιρο έχει καταντήσει Κολομβία. Όμως τι έχει κάνει η ΚΕΔ, που ήρθε μάλιστα από το εξωτερικό, για την εξυγίανση της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου; Διερωτώμαι έχουν να παρουσιάσουν τίποτα; Εχει κάποιο έργο να παρουσιάσει ο κ. Περέιρα; Κάποια εκπαίδευση, κάποια επιμόρφωση; Την εύκολη λύση να φέρεις ξένους διαιτητές την ξέρουν όλοι. Η συγκεκριμένη όμως διοίκηση της διαιτησίας έχει προσφέρει κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες. Ένα μηδενικό και τίποτα άλλο κάνανε…».

Για την απόφαση των διαιτητών να προχωρήσουν σε αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας:

Ηρακλής Τσίκινης: «Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση των διαιτητών να προχωρήσουν σε αποχή».

Κώστας Ακρίδας: «Αν δεν ληφθούν μέτρα ας μην ξαναπαίξουν οι Ελληνες διαιτητές, ας φέρνουν μόνο ξένους. Αφού φέρνουν στα ντέρμπι, ας ορίζουν τώρα σε όλα τα παιχνίδια».

Για την κρίσιμη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου των διαιτητών με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ και για το τι πρέπει να ζητήσουν σε αυτή οι διαιτητές:

Ηρακλής Τσίκινης: «Οι διαιτητές πρέπει να ζητήσουν θωράκιση σε όλα τα επίπεδα. Ειδάλλως ας συνεχιστεί η αποχή, ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για πρωτάθλημα».

Κώστας Ακρίδας: «Πρέπει να ζητήσουν την προστασία τους. Οι διαιτητές είναι φοβισμένοι, ο κ. Παπαπέτρου το δήλωσε ευθαρσώς, πώς ένας διαιτητής θα μπει στον αγωνιστικό χώρο όταν φοβάται να αποδώσει δικαιοσύνη. Τι έχει κάνει ο κ. Περέιρα για να προστατεύσει τους διαιτητές; Τι μέτρα προληπτικά πήραμε για να μην φτάσουμε εκεί; Δεν χρωστάει τίποτα η κάθε οικογένεια να μην ξέρει αν θα γυρίσει πίσω στο σπίτι του ο διαιτητής μετά από έναν αγώνα. Δυστυχώς εδώ έχουμε φτάσει και το λέω με μεγάλη αγωνία.

Θέλω να κλείσω με μία ευχή προς τους συναδέλφους. Καλές γιορτές, να περάσουν καλά με τις οικογένειές τους και ειλικρινά πιστεύω ότι αν δεν παρθούν μέτρα που θα εγγυηθούν την ασφάλειά τους δεν πρέπει να κατέβουν να σφυρίξουν ξανά».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή